Dio Travel Services

Αλσατία – Μέλας Δρυμός 5 μέρες (Πρωτομαγιά)

Ρομαντικές κωμοπόλεις κτισμένες με μεσαιωνική αρχιτεκτονική, μακραίωνη οινοπαραγωγική παράδοση, εκλεπτυσμένη γαστρονομία, πολυτάραχη Ιστορία, ανέγγιχτη φύση, οικογενειακές επιχειρήσεις κρασιού, φημισμένα οινο-γαστρονομικά happenings, κυματιστοί λόφοι κατάφυτοι με αμπέλια, οχυρωμένα μοναστήρια και κάστρα.

Οι εμπειρίες που μπορεί να αποκτήσει κανείς ακολουθώντας τον φημισμένο «Δρόμο του Κρασιού» στη γαλλική περιφέρεια της Αλσατίας δεν απευθύνονται μόνο στους μυημένους στα μυστικά του καλού κρασιού. Πρόκειται για μια εναλλακτική τουριστική πρόταση που έλκει κάθε χρόνο στην καρδιά της Δυτικής Ευρώπης χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, καθώς η ίδια η διαδρομή του κρασιού αποτελεί από μόνη της ένα ιδιότυπο οδοιπορικό μέσα στην παράδοση, την Ιστορία, την τέχνη και την ομορφιά που απλώνεται στην ειδυλλιακή Αλσατία.

Η Αλσατία είναι μία από τις 26 περιφέρειες της Γαλλίας και απλώνεται στην περιοχή του Ανω Ρήνου, στα ανατολικά σύνορα της χώρας, δίπλα ακριβώς στη Γερμανία και την Ελβετία. Για πολλούς αιώνες υπήρξε το «μήλον της έριδος» για τους λαούς της περιοχής, ενώ κατά το πρόσφατο παρελθόν αποτέλεσε διεκδικούμενο έδαφος για Γάλλους και Γερμανούς – από το 1870 έως το 1945 οι Αλσατοί άλλαξαν τέσσερις φορές εθνικότητα και επίσημη γλώσσα.

Από τις ελάχιστες οινοποιητικές περιοχές της Γαλλίας που παράγει σχεδόν εξ ολοκλήρου λευκά κρασιά, η Αλσατία είναι σήμερα διάσημη για την αμπελουργική δραστηριότητα, την ποικιλοχρωμία των τοπίων της και την αναπτυγμένη οινο-γαστρονομική κουλτούρα της. Πολλοί θεωρούν την Αλσατία ως τη «Μέκκα της οινοποσίας», αφού περίπου 200 γιορτές κρασιού και τρύγου, μουσικά φεστιβάλ, ειδικές εκθέσεις και γευστικές δοκιμές διοργανώνονται εδώ κάθε χρόνο.

Ο «Δρόμος του Κρασιού της Αλσατίας» («La Route des Vins d’Alsace») θεσπίστηκε επίσημα το 1953 ως μια διαδρομή γευσιγνωσίας για τους λάτρεις της οινοποσίας και αντιπροσωπεύει σήμερα ένα από τα σημαντικότερα δίκτυα οινοτουρισμού της Γαλλίας. Με αφετηρία το Στρασβούργο (την πρωτεύουσα της Αλσατίας) και άτυπη κατάληξη τις πύλες της πόλης Μυλούζη (Millhouse), πρόκειται για μια ελικοειδή διαδρομή μήκους 170 χλμ. που κινείται στη σκιά της οροσειράς Vosges και διασχίζει ένα υπέροχο σκηνικό κατάφυτων αμπελώνων, το οποίο έχει διατηρηθεί ανέγγιχτο κατά ένα μεγάλο μέρος, παρά την πανταχού παρουσία του ανθρώπινου στοιχείου.

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η μέρα: Αθήνα – Φρανκφούρτη - Χαϊδελβέργη - Στρασβούργο

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Φρανκφούρτη. Άφιξη, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τη Χαϊδελβέργη, όπου  θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε στο πεζοδρομημένο ιστορικό της κέντρο με τις όμορφες πλατείες και τις υπαίθριες  αγορές,  τις ενδιαφέρουσες εκκλησίες, όπως των Ιησουϊτών, και  του Αγίου Πνεύματος και κτίρια με Μπαρόκ αρχιτεκτονική. Συνεχίζουμε για το Στρασβούργο, άφιξη στο ξενοδοχείο μας και
τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Στρασβούργο

Πρωινό στο ξενοδοχείο και πανοραμική περιήγηση στην πρωτεύουσα του Ευρωκοινοβουλίου που είναι  κτισμένη στην δυτική όχθη του Ρήνου και διασχίζεται από τον ποταμό Ιλλ. Θα επισκεφθούμε το ιστορικό  κέντρο  της πόλης όπου δεσπόζει ο επιβλητικός Καθεδρικός Ναός με ύψος 142 μ. που είναι ένας από τους  6 υψηλότερους   στον κόσμο, με το Αστρονομικό Ρολόι στο εσωτερικό του. Θα περιπλανηθούμε  στην περιοχή με τα γραφικά στενά που είναι  γνωστή σαν «μικρή Γαλλία» με τα ξύλινα σπιτάκια τα αμέτρητα γεφύρια και τα λουλουδιασμένα μπαλκόνια. Απόγευμα ελεύθερο.

3η μέρα: Φράιμπουργκ - Κολμάρ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Φράιμπουργκ. Στην πανοραμική  περιήγηση  στο ιστορικό κέντρο της πόλης θα δούμε τον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό της πόλης του 13ου αιώνα, χαρακτηριστικό δείγμα ρωμανικού και γοτθικού ρυθμού, και το ιστορικό Κάουφχαους του 16ο αιώνα. Η βόλτα θα ολοκληρωθεί από το Δημαρχείο απ’ όπου  ξεκινά ένα μοναδικό σύμπλεγμα καναλιών και στενών πλακόστρωτων οδών με παραδοσιακά εστιατόρια που φημίζονται για τις τοπικές λιχουδιές από κυνήγι, αριστοκρατικά καφενεία και μπυραρίες. Επόμενος σταθμός μας το Κολμάρ το στολίδι της Αλσατίας που βρίσκεται στο δρόμο του κρασιού. Θα περιηγηθούμε  στο ιστορικό του κέντρο που χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια κτισμένα στις όχθες του ποταμού Λάουχ. Θα δούμε  το Δημαρχείο, τον Καθεδρικό Ναό αφιερωμένο στον Άγιο Μαρτίνο όπως επίσης και μικρές πανέμορφες πλατείες με ενδιαφέρουσες υπαίθριες αγορές. Ελεύθερος χρόνος  στο πιο όμορφο σημείο της παλαιάς πόλης, την Μικρή Βενετία που χαρακτηρίζεται από κανάλια, περίτεχνες γέφυρες, αριστοκρατικά καφέ και εστιατόρια. Μην λησμονήσετε να φωτογραφηθείτε με φόντο την Οικία Πφίστερ που κατασκευάστηκε γύρω στα 1537 και αποτελεί δείγμα γερμανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Στρασβούργο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Ρίκβιρ – Έγκισεμ (Eguisheim)

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το χωριό Ρίκβιρ. Έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό κυρίως για την αρχιτεκτονική των κτιρίων του 16ου αιώνα, που μοιάζουν ανέπαφα, και των τειχών που το περιβάλλουν. Επόμενος σταθμός μας το γραφικό χωριό Έγκισεμ (Eguisheim) στη βόρειο-ανατολική Γαλλία στο οποίο οι λέξεις ποτέ δεν μοιάζουν αρκετές για να περιγράψουν την ομορφιά του. Βρίσκεται «απλωμένο» γύρω από ένα φρούριο του 8ου αιώνα και έχει αλλάξει ελάχιστα τους τελευταίους πέντε αιώνες. Το χωριό οχυρώθηκε για πρώτη φορά το 1257 και τον 16ο αιώνα κατασκευάστηκαν στενά πέτρινα σοκάκια σε κύκλους, δίνοντας στο Eguisheim έναν μοναδικό χαρακτήρα. Το κλίμα της περιοχής είναι ιδανικό για αμπελοκαλλιέργεια. Έτσι οι περισσότεροι κάτοικοι του είναι αμπελουργοί και τα σπίτια τους τα χρησιμοποιούν σαν κελάρια και μαγαζιά όπου οι πολυάριθμοι τουρίστες μπορούν να γευτούν ή και να αγοράσουν το κρασί τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

5η μέρα: Στρασβούργο – Μπάντεν Μπάντεν - Φρανκφούρτη – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Αναχώρηση για το Μπάντεν Μπάντεν, που βρίσκεται επίσης στον Μέλανα Δρυμό και είναι ένα από τα πιο πολυτελή κέντρα λουτροθεραπείας της Ευρώπης. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και πτήση για την Αθήνα.

Φράιμπουργκ, Στρασβούργο, Κρασοχώρια Αλσατίας, Κολμάρ, Χαϊδελβέργη, Μπάντεν – Μπάντεν

Αναχώρηση: 27/04

οργανωμένο πακέτο 5 ημέρων

Τιμή Πακέτου

Η τιμή είναι κατ' άτομο
Από 545€

Πληροφορίες Πακέτου

Τιμή κατ’ άτομο Early Booking 2κλινο 1κλινο Παιδί
27/04 545€ 595€ +160€ 475€
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Φρανκφούρτη – Αθήνα με τη Lufthansa
 • Πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν του γραφείου μας για τις μεταφορές και  μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Διαμονή στο ξενοδοχείο Hilton Strasbourg 4* ή παρόμοιο
 • Πρωινό καθημερινά.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα της εκδρομής.
 • Έμπειρο συνοδό του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής  ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλιση έως 75 ετών.
 • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 180. Φόροι πόλεων, check point – parking (20€ κατ’ άτομο), αχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα, και ότι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα.
Ημ/νια Από Προς Ώρα αναχώρησης Ώρα Άφιξης Αριθμός Πτήσης
27/04 Αθήνα Φρανκφούρτη 06.10 08.15 LH 1285
01/05 Φρανκφούρτη Αθήνα 20.45 00.25 LH 1284
 • Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά.
  Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 • Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 11,99) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες , σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
 • Παιδιά που ταξιδεύουν συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 • Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη.
  Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας . Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν.
  Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 • Early Booking σε οδικές & αεροπορικές εκδρομές ισχύει για κρατήσεις 21 ημέρες πριν την αναχώρηση ,
  για περιορισμένο αριθμό θέσεων και πληρωμή μετρητοίς (εκτός αυτών που αναφέρονται σε κάθε εκδρομή).
 • Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 • Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35
 • Στα ξενοδοχεία 5* ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

Τηλεφωνήστε μας!

+30 22210 21474

Dio Travel Services

Western Union - Money Transfer

eot-logo2

Εγγραφείτε και ταξιδέψτε!

LIKE our social travel

© Copyright 2016 by Dio Travel Services - Created by CUBE