Dio Travel Services

Πανόραμα Δαλματικών Ακτών-Ζάγκρεμπ-Βελιγράδι, 7 ημέρες οδικώς

Οι ηλιόλουστες Δαλματικές ακτές, με τα πανέμορφα θαλασσινά τοπία, την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα και τις εκπληκτικά διατηρημένες μεσαιωνικές πολιτείες, είναι ένας επίγειος παράδεισος που υπόσχεται να σας χαρίσει αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές

O αέρας εδώ μυρίζει αλάτι, ψάρι, πεύκο και θυμάρι. Το φως είναι έντονο, λαμπερό, μεσογειακό. Τα νερά κρυστάλλινα και διάφανα, στο χρώμα του έντονου γαλάζιου. Το τοπίο πανέμορφο, παντρεύει με τρόπο μοναδικό θάλασσα και βουνό. Τα νησιά απειράριθμα, ξυπνούν μέσα σας τον Ροβινσώνα Κρούσο. Οι άνθρωποι φιλικοί, με μεσογειακό ταμπεραμέντο και αυξημένο το αίσθημα της φιλοξενίας. Οι παραθαλάσσιες πολιτείες, με τη βαθιά ευρωπαϊκή κουλτούρα και τη μεσαιωνική αρχοντιά τους, ξαφνιάζουν ευχάριστα.

«Θραύσματα» εικόνων που παραπέμπουν σ’ ένα από τους πιο μαγευτικούς προορισμούς της Μεσογείου, ο οποίος συνδυάζει τη γοητεία μιας χαρισματικής φύσης με την πλούσια τοπική ιστορική κληρονομιά. Ο λόγος φυσικά για τις Δαλματικές ακτές, μια μακρόστενη λωρίδα γης στα νότια της Κροατίας που καθορίζεται από την παρουσία των Δαλματικών Αλπεων και δροσίζεται από τα βαθυγάλανα νερά της Αδριατικής.

Αυτός ο παράδεισος ήλιου και θάλασσας των Δυτικών Βαλκανίων είναι ένας ραγδαία ανερχόμενος τουριστικός προορισμός με 1.178 χλμ. δαντελωτής ακτογραμμής και περίπου 1.185 ειδυλλιακά νησάκια (κατοικούνται μόνο τα 66), που καταφέρνει να σαγηνεύει και τον πλέον πολυταξιδεμένο επισκέπτη.

Πανέμορφη φύση, περίλαμπρη ιστορία

Μετά την ανεξαρτητοποίησή της (1991) και τον τερματισμό του εμφύλιου πολέμου (1995), η Κροατία άρχισε να «παίζει δυνατά» στην τουριστική σκακιέρα της περιοχής.

Οι Δαλματικές ακτές -το μεγάλο ατού της χώρας- αποτέλεσαν σταδιακά πόλο έλξης για εκατομμύρια τουρίστες και έγιναν ένα από τα πιο δημοφιλή στέκια των «σκαφάτων» της Μεσογείου. Ανακαινίστηκαν ξενοδοχεία, νέα καταλύματα και πολυτελείς εγκαταστάσεις χτίστηκαν με γρήγορους ρυθμούς, ενώ ορισμένες παραθαλάσσιες πόλεις εξελίχθηκαν ταχύτατα σε πραγματικά «San Tropez».

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΤΙΡΑΝΑ Ή ΠΟΓΡΑΔΕΤΣ:

Αναχώρηση στις 6:00 π.μ. για ΤΙΡΑΝΑ. Η διαδρομή μας μέσω ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ – ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, με ανάλογες στάσεις για καφέ και γεύμα μας οδηγεί στο συνοριακό σταθμό της ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗΣ. Μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις και τον έλεγχο των διαβατηρίων, συνεχίζουμε για να καταλήξουμε το βράδυ στην περιοχή των ΤΙΡΑΝΩΝ για δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΙΡΑΝΑ - TREMPINIE - ΝΕΟΥΜ:

Πρωινό, σύντομη επίσκεψη – περιήγηση στην Αλβανική πρωτεύουσα και αναχώρηση για μία από τις ομορφότερες πόλεις των ακτών της Δαλματίας, το ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ. Διασχίζουμε τη βόρειο ΑΛΒΑΝΙΑ, το γραφικό κολπίσκο του ΚΟΤΟΡ αλλά και την όμορφη ΜΠΟΥΤΒΑ, όπου με ενδιάμεσες στάσεις, καταλήγουμε στο ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ:ΝΤΟYΜΠΡΟΒΝΙΚ:

Πρωινό και επίσκεψη, γνωριμία – ξενάγηση με τη μεσαιωνική πόλη του ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ, περπατώντας στο εσωτερικό του κάστρου. Χτυπήθηκε ανηλεώς από Σέρβους και Μαυροβούνιους το 1991, σήμερα όμως δεν αντιλαμβάνεσαι καν ότι αυτό το σύμπλεγμα από ρωμαϊκά, μεσαιωνικά και αναγεννησιακά στοιχεία, ηλικίας 1300 ετών, είχε υποστεί ζημιές στο 68% των κτιρίων του. Το ιστορικό τμήμα του (προστατευόμενο από την Unesco) είναι μία οχυρωμένη πόλη μήκους δυόμισι χιλιομέτρων. Κυριολεκτικά πετάς πάνω από την παλαιά πόλη, πανύψηλα πέτρινα κτίρια με παράθυρα – πολεμίστρες και μικροσκοπικές «κρεμαστές» αυλές, εκκλησιές, παλάτια, κρήνες. Στη μέση, σα βασιλόφλεβα κυλάει η Placa, μία πλακόστρωτη περατζάδα – πλατεία που οδηγεί από το φραγκισκανικό μοναστήρι στη δυτική πλευρά (το φαρμακείο του λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1391!) στον πύργο του ρολογιού στην άλλη άκρη, όπου βρίσκονται το παλάτι του κυβερνήτη (1441) και η εκκλησία του προστάτη της πόλης, Αγίου Vlaho. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος για περιπάτους στην πόλη, προαιρετικά ΜΙΝΙ κρουαζιέρα, στο πευκόφυτο νησί ΛΟΚΡΟΥΜ, που φιλοξενεί και το Βοτανικό κήπο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΠΛΙΤ - ΣΙΜΠΕΝΙΚ Ή ΖΑΝΤΑΡ:

Μετά το πρωινό η όμορφη διαδρομή μας συνεχίζεται για να καταλήξουμε το μεσημέρι σε μία σημαντική πόλη και μεγάλο λιμάνι, το ΣΠΛΙΤ. Εδώ θα έχουμε χρόνο να περπατήσουμε και να γνωρίσουμε την πόλη που ο Ρωμαίος αυτοκράτορας ΔΙΟΚΛΗΤΙΑΝΟΣ επέλεξε να χτίσει το παλάτι του σε σχήμα Ρωμαϊκού Κάστρου. Μία πόλη που εύκολα θα διαπιστώσουμε ότι συγκεντρώνει στοιχεία πολλών διαφορετικών πολιτισμών. Η περιπλάνηση μας στις όμορφες ακτές της Αδριατικής συνεχίζεται, με ένα ακόμη σημαντικό σταθμό, την πόλη ΣΙΜΠΕΝΙΚ, στάση, επίσκεψη. Νωρίς το βράδυ, θα τακτοποιηθούμε σε ξενοδοχείο στην περιοχή του ΣΙΜΠΕΝΙΚ ή του ΖΑΝΤΑΡ, δείπνο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΖΑΝΤΑΡ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ:

Πρωινό, σύντομη γνωριμία με την πόλη του ΖΑΝΤΑΡ και αναχώρηση για την περιοχή των λιμνών ΠΛΙΒΙΤΣΕ. Ένα τεράστιο εθνικό πάρκο με μία σειρά λιμνών που συνδέονται με μικρούς ή μεγαλύτερους καταρράκτες, είναι ένα θέαμα μοναδικό, μαγικές εικόνες που θα «πάρουμε μαζί μας» στο δρόμο προς το ΖΑΓΚΕΜΠ. Νωρίς το βράδυ θα καταλήξουμε στην πόλη του ΖΑΓΚΡΕΜΠ και θα έχουμε λίγο χρόνο για σύντομη γνωριμία – περιήγηση με την πρωτεύουσα της ΚΡΟΑΤΙΑΣ, με την πλατεία του Αγίου Μάρκου με το θυρεό της χώρας, το Δημαρχείο με την πέτρινη ασπίδα, τη λεωφόρο του Κύριλλου και Μεθόδιου, κ.α. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΣΚΟ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΑΘΗΝΑ:

ρωινό και αναχώρηση για την πόλη του ΝΙΣ. Σημαντικός σταθμός στη διαδρομή μας η πρωτεύουσα της Σερβίας το ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ, όπου θα έχουμε μικρή στάση γνωριμίας. Το βράδυ καταλήγουμε στην περιοχή του ΝΙΣ για δείπνο και διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΜΠΑΝΣΚΟ - ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΑΘΗΝΑ:

Πρωινό και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη το βράδυ.

ΤΙΡΑΝΑ - ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ - ΝΕΟΥΜ - ΝΤΟΥΜΠΡΟΒΝΙΚ - ΣΠΛΙΤ - ΣΙΜΠΕΝΙΚ - ΖΑΝΤΑΡ - ΛΙΜΝΕΣ ΠΛΙΒΙΤΣΕ - ΖΑΓΚΡΕΜΠ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΙΣ

Αναχωρήσεις 12 & 19/11, 23 & 29/12, 28/1, 25/2, 25/3.

οργανωμένο πακέτο 7 ημερών

Σημείωση: Παιδιά έως 12 ετών, δικαιούνται έκπτωση 10% εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με 2 ενήλικες. Η σειρά των επισκέψεων – ξεναγήσεων, τις ημέρες των εορτών (Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά) προσαρμόζεται ανάλογα, όπου κρίνεται σκόπιμο για την πληρέστερη εκτέλεση του προγράμματος και πάντα χωρίς καμία παράλειψη. Είναι δυνατόν ορισμένες φορές οι διανυκτερεύσεις του ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ να γίνουν στο ΝΕΟΥΜ.

Τιμή Πακέτου

Η τιμή είναι κατ' άτομο
Από 385 ευρώ

Πληροφορίες Πακέτου

 

Δίκλινο/άτομο Μονόκλινο
385€ 550€
  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3*sup – 4*
  • Ημιδιατροφή (6 πρωινά & 6 δείπνα).
  • 1 γεύμα
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης
  • ΦΠΑ
  • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, θεάματα και γενικά όπου απαιτείται.
  • Ό,τι ρητά αναφέρεται σαν προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Τηλεφωνήστε μας!

+30 22210 21474

Dio Travel Services

Western Union - Money Transfer

eot-logo2

Εγγραφείτε και ταξιδέψτε!

LIKE our social travel

© Copyright 2016 by Dio Travel Services - Created by CUBE