Dio Travel Services

ΚΡΑΚΟΒΙΑ ΑΟΥΣΒΙΤΣ 5 ΜΕΡΕΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΣ 5 ημέρες

Γνωριμία με τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας και έναν από τους οικονομικότερους προορισμούς της Ευρώπης.

«Καλημέρα σας. Είμαι ο Dariuzs και έχω έλθει για να σας πάω στο Aουσβιτς». Παρά το ότι έχουν περάσει περισσότερα από εβδομήντα χρόνια από την απελευθέρωση των εγκλείστων του  κολαστηρίου από τους Ρώσους, το όνομα αυτό εξακολουθεί να προκαλεί φρίκη στο άκουσμά του. «Auschwitz» είναι η γερμανική ονομασία της πόλης Oswiecim που βρίσκεται στην Πολωνία, περίπου 60 χιλιόμετρα έξω από την Κρακοβία, εκεί όπου οι κατακτητές μετέτρεψαν παλαιότερες πολωνικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και στη συνέχεια μαζικής εξόντωσης ψυχών. Αυτό που σοκάρει περισσότερο τον επισκέπτη, αφού περάσει το κατώφλι με την κυνική επιγραφή «Arbeit macht Frei» (η εργασία απελευθερώνει), είναι η μεθοδικότητα, η εντατική μελέτη των διαδικασιών και η κατασκευή υποδομών, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη αποτελεσματικότητα στο φρικτό αυτό έργο. Θηριωδίες και ωμότητες υπήρξαν πλείστες στην ανθρώπινη ιστορία, πολλές εξ αυτών παρακινούμενες από αρρωστημένες, θρησκευτικές ή μη, ιδεολογίες.

Η περίπτωση όμως της μαζικής εξόντωσης ανθρώπων για φυλετικούς ή θρησκευτικούς λόγους στο Aουσβιτς, αλλά και στα άλλα ναζιστικά κολαστήρια, ξεχωρίζει διότι έγινε προσεκτικά και μελετημένα, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που θα οργάνωνε κανείς ένα σύγχρονο εργοστάσιο με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση του κόστους. Η επίσκεψη στο Aουσβιτς γενικώς απαιτεί γερό στομάχι, ειδικά όταν θα βρεθεί κανείς μπροστά στα εκθέματα με τα προσωπικά αντικείμενα, μικρά παπούτσια και ρούχα παιδιών, πολλά από τα οποία ήταν εμφανώς νηπιακής ηλικίας όταν δολοφονήθηκαν. Το εξαιρετικά οργανωμένο μουσείο είναι ιδιαίτερα διδακτικό και λειτουργεί σαν μια σοβαρή προειδοποίηση για τους κινδύνους του ολοκληρωτισμού και του φανατισμού κάθε απόχρωσης, τον οποίο δεν μπορούμε να αγνοήσουμε ακόμη και στις μέρες μας. Κάθε χρόνο δέχεται περισσότερους από 1.500.000 επισκέπτες (μεταξύ αυτών και 5.500 Eλληνες) και αποτελεί ένα από τα κύρια «αξιοθέατα» της Κρακοβίας.

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η μέρα: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ-ΑΛΑΤΩΡΥΧΕΙΑ ΒΙΕΛΙΤΣΚΑ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Κρακοβία . Άφιξη στην πρωτεύουσα της Πολωνίας στο παρελθόν, σημαντικό πόλο έλξης τουριστών σήμερα. Ακολουθεί ξενάγηση στα αξιοθέατα της πόλης, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε την μεγάλη μεσαιωνική πλατεία με την εκκλησία Μαριάτσκι αφιερωμένη στην Παναγία. Στην πλατεία επίσης θα δούμε το αναγεννησιακού ρυθμού κτίριο Σουκιένιτσε γύρω από το οποίο  παλαιότερα γινόταν το παζάρι της πόλης. Σήμερα πάρα πολλές εκθέσεις αλλά και υπαίθρια bazaar διοργανώνονται γύρω του. Αναχώρηση για την Βιελίτσκα όπου τα αλατωρυχεία της αποτελούν σήμερα την ζωντανή απόδειξη του πανέμορφου και ιδιαίτερου κόσμου μας. Στις υπόγειες στοές του αρκετά εκατοντάδες μέτρα χαμηλότερα από την επιφάνεια της γης, θα δούμε εκκλησίες ολόκληρες σκαλιστές πάνω στο αλάτι, αίθουσες συναυλιών, ομοιώματα του Ιησού, πάγκους , Άγιες Τράπεζες, όλα φτιαγμένα και σκαλισμένα πάνω στο αλάτι. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ θα απολαύσουμε το εορταστικό Χριστουγεννιάτικο δείπνο στο ξενοδοχείο μας .

2η μέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΑΟΥΣΒΙΤΣ

Ξενάγηση στο εντυπωσιακό Βασιλικό Κάστρο στο λόφο Βάβελ, τον Καθεδρικό Ναό με τους Βασιλικούς τάφους και την Καμπάνα, το πανεπιστήμιο Γιαγκελονιάν.  Αργότερα θα επισκεφθούμε το ειδικά διαμορφωμένο μουσειακό χώρο του Άουσβιτς / Μπιρκενάου, όπου κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα της ιστορίας έλαβε χώρα από τους Ναζί και πάνω από 2.000.000 άτομα βρήκαν το θάνατο. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η μέρα :ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΤΣΕΣΤΟΧΟΒΑ

Πρωινό και αναχώρηση (προαιρετικά) για την Τσεστοχόβα με το μοναστήρι της Γιάσνα Γκόρα, όπου θα έχουμε σύντομη επίσκεψη στο παρεκκλήσι της μονής. Η «Μαύρη Μαντόνα» ή Τσεστοχόβα είναι το μεγαλύτερο θρησκευτικό κειμήλιο της Ρωμαιοκαθολικής Πολωνίας. Πρόκειται για μια πολύ παλαιά Βυζαντινή εικόνα της Παναγίας, η οποία ακριβώς λόγω της παλαιότητάς της έχει μαύρο χρώμα, από το οποίο και πήρε το όνομα της.  Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4η μέρα:ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΒΡΟΤΣΛΑΒ

Πρωινό και αναχώρηση (προαιρετικά) για το Βρότσλαβ. Η πόλη έχει οριστεί ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2016. Θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση της πόλης με τη θαυμάσια αρχιτεκτονική και την πλούσια πολιτιστική δραστηριότητα, θα δούμε μεταξύ άλλων την κεντρική πλατεία Ρίνεκ με τα πολύχρωμα κτίρια, τον Καθεδρικό Ναό, το Δημαρχείο το Πανεπιστήμιο, καθώς και το νησί Πιάσεκ στον ποταμό Όντερ. Στην συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η μέρα: ΚΡΑΚΟΒΙΑ-ΖΑΚΟΠΑΝΕ-ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Ζακοπάνε, που σήμερα θεωρείται η «χειμερινή πρωτεύουσα» της Πολωνίας και είναι μια πόλη που αναβαθμίζει συνεχώς τις τουριστικές υπηρεσίες. Τα ξενοδοχεία πολυτελείας δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα των Άλπεων, μερικά έχουν εξοπλιστεί με κέντρα spa, ακολουθώντας την τάση της εποχής. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το Tatra Museum, όπου μπορείτε να δείτε μια πλούσια συλλογή αντικειμένων καθημερινής χρήσης. Μπορείτε επίσης να περπατήσετε στο πεζόδρομο του Zakopane με τα πολλά μαγαζιά και τις ταβέρνες, όπου θα βρείτε και τα παραδοσιακά τοπικά τυριά. Τα χιονοδρομικά κέντρα γύρω από το Ζακοπάνε μετράνε περισσότερα από 100 χρόνια ζωής γι αυτό άλλωστε η μικρή πόλη θεωρείται η χειμωνιάτικη πρωτεύουσα της Πολωνίας. Στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Κρακοβίας για την πτήση της επιστροφής μας.

( Κρακοβία-Αλατορυχεία-Άουσβιτς-Τσεστοχοβα-Βροτσλαβ-Ζακόπανε )

Αναχωρήσεις 23/12/2016

οργανωμένο πακέτο 5 ημερών

Σημείωση:

Η σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να τροποποιηθεί για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος.

πτησεις

ATH-KRK(VIA SKG) 06.00-08.30  23/12/2016

KRK-ATH(VIA SKG) 18.45-23.00   26/12/2016

Τιμή Πακέτου

Η τιμή είναι κατ' άτομο
Από 395 ευρώ

Πληροφορίες Πακέτου

 

ΑΝΑΧ: 23-27/12   5HM ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ : 165€

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΕΝΗΛ.ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΠΑΙΔΙ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΕΠΙΒ. ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ
Conrad 4* 395€ -15% 70€
Park In Radisson 4* 420€ -15% 90€
Hilton Garden Inn 4* 440€ -15% 90€
Novotel Krakow Center 4* 450€ -15% 100€
Crown Piast 5* 470€ -15% 115€
Puro 4* 495€ -15% 125€
Holiday Inn City Center 5* 535€ -15% 160€
 • Αεροπορικά εισιτήρια με ναυλωμένη πτήση της AEGEAN.
 • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
 • Μεταφορές από/προς αεροδρόμιο εξωτερικού.
 • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία
 • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
 • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας
 • Φ.Π.Α.
 • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.
 • Φόροι αεροδρομίων.
 • Είσοδοι σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, και γενικά όπου απαιτείται.
 • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.
 • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία.

Τηλεφωνήστε μας!

+30 22210 21474

Dio Travel Services

Western Union - Money Transfer

eot-logo2

Εγγραφείτε και ταξιδέψτε!

LIKE our social travel

© Copyright 2016 by Dio Travel Services - Created by CUBE