Dio Travel Services

Ρομαντική Μπρυζ 4 ημέρες αεροπορικώς

Κανάλια και λίμνες φιλοξενούν παρελάσεις κατάλευκων κύκνων. Τα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια μοιάζουν να βγήκαν κατευθείαν από ιπποτική νουβέλα. Τρομακτικά μπαρόκ αγάλματα και πανύψηλοι καθεδρικοί κόβουν την ανάσα, για να την ξαναδώσουν τα χρωματιστά σπιτάκια, τα ρομαντικά μπιστρό, οι άμαξες και η μυρωδιά της φρέσκιας βάφλας, πασπαλισμένης με ζάχαρη άχνη. Και όλα τα παραπάνω σε μία λιλιπούτεια βελγική όαση που επιβεβαιώνει πως τ’ ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια.

Ένα παράλληλο σύμπαν. Αυτό θα μπορούσε να είναι η Μπριζ, αν δεν βρισκόταν στην καρδιά της Ευρώπης. Ένας μικρόκοσμος παραμυθιού που συγκεντρώνει σε λίγα τετραγωνικά χιλιόμετρα το «ζουμί» της ομορφιάς, η οποία αποδεικνύει ότι ο Μεσαίωνας δεν πρέπει να ήταν τελικά και τόσο άσχημος.
Άλλωστε κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Και ο πλούσιος κουμπαράς της Μπριζ περιέχει ταυτόχρονα το παραμύθι και τον εφιάλτη. Τους δράκους και τους πρίγκιπες.Τον παράδεισο και την κόλαση, όπως πολύ όμορφα μας ψιθύρισε η «Αποστολή στην Μπριζ» που «χάιδεψε» κινηματογραφικά ολόκληρη την άριστα διατηρημένη μεσαιωνική πολιτεία. Αντέχεται άραγε η τελειότητα;

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ΗΜΕΡΑ: Αθήνα - Βρυξέλες (Charleroi)

Πτήση για Βρυξέλλες. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Charleroi και μεταφορά στην Μπρυζ . Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα ελεύθερο για πρώτη γνωριμία με τη πόλη.

2η ΗΜΕΡΑ: Μπρυζ

Μετά το πρωινό μας ημέρα ελεύθερη στη διάθεση σας να περπατήσετε την Ρομαντική πόλη. Περπατώντας από τον σιδηροδρομικό σταθμό προς το ιστορικό κέντρο, η πρώτη όμορφη εικόνα που αντικρύζει κανείς είναι της λίμνης Minnewater (λίμνη της αγάπης). Μπαίνοντας κανείς στην παλιά πόλη της Μπρυζ δε χρειάζεται χάρτη για να ξεναγηθεί. Η παλιά πόλη της Μπρυζ είναι σαν μια μηχανή του χρόνου και όχι τυχαία καθώς βρίσκεται στην λίστα των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Η μεσαιωνική αυτή πόλη θα σας δώσει την αίσθηση της εξερεύνησης καθώς θα περπατήσετε μέσα στα σοκάκια και δίπλα από τα πολλά κανάλια της. Αποκαλείται συχνά και ‘Βενετία του βορρα’ και αυτό που κάνει την παλιά πόλη του Μπρυζ μοναδική είναι τα πραγματικά καλοδιατηρημένα κτίρια της και τα ελάχιστα μοντέρνα στοιχεια. Είναι ένα πραγματικά ρομαντικό μέρος, ημέρα και νύχτα, που θα σας δώσει την ευκαιρία να περπατήσετε όσο ποτέ άλλοτε.

3η ΗΜΕΡΑ: Μπρυζ (προαιρετικά Γάνδη)

Πρόγευμα και η σημερινή ημέρα είναι ελεύθερη. Προτείνουμε μια βόλτα στη όμορφη Γάνδη που απέχει μόλις 25 λεπτά με το τρένο. Το ιστορικό κέντρο της πόλης αποτελεί ένα ανοιχτό μουσείο της μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής. Το μεγαλύτερο μέρος διατηρείται ανέπαφο, είτε έχει αποκατασταθεί, έτσι ώστε το κέντρο να αποτελεί ένα ομοιόμορφο σύνολο. Τα περισσότερα αξιοθέατα και σημαντικά κτίρια βρίσκονται φυσικά εντός του κέντρου. Όπως συνηθίζεται στις Κάτω Χώρες, το ιστορικό κέντρο διασχίζεται από κανάλια και το μεγαλύτερο μέρος του είναι πεζοδρομημένο. Ένα από τα πιο γραφικά σημεία που θα συναντήσει ο επισκέπτης είναι το Graslei, ένας ημικυκλικός δρόμος μπροστά στο κεντρικό κανάλι. Τέλος εκτός από τα πανέμορφα κτίρια, κανάλια καθώς και την μεσαιωνική ατμόσφαιρα, στο ιστορικό κέντρο θα βρείτε και το σύνολο των ρεστοράν καθώς και καφέ, όπου αν βοηθάει ο καιρός, μπορείτε να απολαύσετε τις διάσημες Φλαμανδικές μπύρες ή έναν ζεστό καφέ.

4η ΗΜΕΡΑ: Βρυξέλες - Αθήνα

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για Αθήνα.

Βρυξέλλες - Μπρύζ

Αναχωρήσεις 12/01, 13/01, 19/01, 20/01, 26/01, 27/01, 02/02, 03/02, 09/02, 10/02, 16/02, 17/02, 23/02, 24/02, 02/03, 03/03, 09/03, 10/03, 16/03, 17/03, 23/03, 24/03, 30/03, 31/03


οργανωμένο πακέτο 4 ημερών

Τιμή Πακέτου

Η τιμή είναι κατ' άτομο
Από 345 ευρώ

Πληροφορίες Πακέτου

Κόστος κατ’ άτομο

2κλινο

1κλινο

Κάθε  Πέμπτη & Παρασκευή από
10/1 – 31/3

345 €

+ 150 €

 • Αεροπορικά εισιτήρια Aθήνα – Βρυξέλλες (Σαρλερουά) – Αθήνα με Ryanair
 • 1 χειραποσκευή  έως 10 κιλών (μέγιστες διαστάσεις  55 cm x 40 cm x 20 cm)
 • Φόροι αεροδρομίων
 • 3 διανυκτερεύσεις με πρωινό σε κεντρικό ξενοδοχείο 4*
 • Μεταφορές από το αεροδρόμιο του Charleroi στην Μπρυζ και αντίστροφα
 • Έμπειρος αρχηγός-συνοδός
 • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης
 • ΦΠΑ
 • Ενδεικτικό κόστος αποσκευής (40 €) ανα επιβάτη
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα περιλαμβανόμενα
 • Είσοδοι σε μουσεία & επισκεπτόμενους χώρου

Τηλεφωνήστε μας!

+30 22210 21474

Dio Travel Services

Western Union - Money Transfer

eot-logo2

Εγγραφείτε και ταξιδέψτε!

LIKE our social travel

© Copyright 2016 by Dio Travel Services - Created by CUBE