Dio Travel Services

4ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ - ΣΟΦΙΑ - ΞΑΝΘΗ - ΔΡΑΜΑ – ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΑΠΟ 23-27/02/17

Η πόλη του Bansko βρίσκεται σε ύψος 936 μ. και οι πίστες του σκι είναι σε ύψος 2.000 – 2.500 μ. Το Bansko είναι ένα νέο θέρετρο, το οποίο αναπτύχθηκε πρόσφατα από ξένους σκιέρ και τουρίστες, αλλά είναι αρκετά γνωστό στη Βουλγαρία. Το Bansko παρέχει έναν θαυμάσιο συνδυαμό παρθένας φύσης του βουνού Pirin και της ατμόσφαιρας των παλαιών Βουλγαρικών μικρών πόλεων. Το Bansko δεν είναι μόνο ένα θέρετρο αλλά και ένα όμορφο ιστορικό μνημείο.

Το θέρετρο βρίσκεται στη νοτιοδυτική Βουλγαρία στους πρόποδες του πανέμορφου βουνού Pirin, το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς. Η απόσταση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Bansko είναι 200 χλμ. και μεταξύ Αθήνας και Μπάνσκο είναι 720 χλμ.

Ο θεσμός με τη μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στην πόλη της Ξάνθης είναι αυτός του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού – Θρακικών Λαογραφικών Εορτών που ξεκίνησε το 1966. Έχει διαγράψει μια πορεία 50 ετών, που πέρασε ποικίλες φάσεις εξέλιξης και μετάλλαξης φθάνοντας έως τις μέρες μας. Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι είναι από τα πλέον φημισμένα στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια.[1] Κάθε χρόνο στην περίοδο του τριωδίου διοργανώνονται δεκάδες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι έχει να επιδείξει μια σειρά εκδηλώσεων γύρω από τη μουσική, το χορό και το θέατρο, εκθέσεις με εικαστικό ή άλλο περιεχόμενο, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών. Στη διάρκεια των δύο αυτών εβδομάδων των καρναβαλικών εκδηλώσεων στην πόλη της Ξάνθης συρρέουν σπουδαίοι καλλιτέχνες για συναυλίες. Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστό στα Βαλκάνια.

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ΜΕΡΑ: 23,24/2ΧΑΛΚΙΔΑ– ΜΠΑΝΣΚΟ

Αναχώρηση το βράδυ στις 22.30 από Χαλκίδα για Προμαχώνα και με ενδιάμεσες στάσεις, για καφέ και ξεμούδιασμα φθάνουμε στα σύνορα. Διέλευση και στη συνέχεια  στάση στο Σαντάνσκι  2 ώρες για  ψώνια.  Μια πόλη που είναι κτισμένη ανάμεσα στον ποταμό ΜΠΑΝΣΚΑ και τον ποταμό ΜΠΡΙΣΤΙΤΖΑ.
Φεύγοντας από το Σαντάνσκι  θα ανηφορίσουμε για  τα στενά της Κρέσνας . Στο Σιμιτλί θα αφήσουμε την εθνική οδό για να διανύσουμε τα τελευταία 42 χλμ στην κοιλάδα του ποταμού Ελοβίκο. Θα φθάσουμε στα 950 μέτρα υψόμετρο  στο πανέμορφο οροπέδιο του Ραζλόγκ νωρίς το πρωί . Άφιξη στο Μπάνσκο και τακτοποίηση στο  ξενοδοχείο μας . Ελεύθερος χρόνος για μία πρώτη γνωριμία με το ιστορικό κέντρο του Μπάνσκο για να καταλήξουμε σε μια από τις παραδοσιακές ταβέρνες και επιτέλους να δοκιμάσουμε τις ντόπιες γεύσεις. Για όσους επιθυμούν μπορούν να ανέβουν στις πίστες για σκι, διαφορετικά  μπορείτε να χαλαρώσετε  απολαμβάνοντας τις παροχές του  ξενοδοχείου ή και μια   βόλτα στο χωριό για περιήγηση και ψώνια.  Για όσους έχουν φύγει επιστροφή στοξενοδοχείο  για δείπνο και διαν/ση

2ηΜΕΡΑ:25/02 ΜΠΑΝΣΚΟ-ΣΟΦΙΑ-ΜΠΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ

Πρωινό στο ξενοδοχείο αναχώρηση για ολοήμερη εκδρομή στη Σόφια. Άφιξη πανοραμική όσο και πεζή ξενάγηση για να γνωρίσουμε την πόλη και τα ενδιαφέροντα μνημεία της, όπως την εκκλησία του Νέφσκυ και την υπαίθρια αγορά με παλιά αντικείμενα και αντίκες, την Ρώσικη εκκλησία, τα παλιά ανάκτορα και σημερινή πινακοθήκη, το μνημείο των Ρώσων στρατιωτών, το παλιό Πανεπιστήμιο, την Γέφυρα των Αετών και άλλα. Για αγορές η Σόφια προσφέρει καταπληκτικές ευκαιρίες, αν σκεφθεί κανείς τα 5 mall. Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής θα κάνομε  μια στάση για καφέ στο ΜΠΛΑΓΚΟΕΒΓΚΡΑΝΤ. Αργά το  απόγευμα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διαν/ση.

3ηΜΕΡΑ:26/02ΜΠΑΝΣΚΟ – ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΞΑΝΘΗΣ– ΔΟΞΑΤΟ ΔΡΑΜΑΣ

Πρόγευμα και μετάβαση στο καρναβάλι της Ξάνθης, που είναι από τα πλέον φημισμένα στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια όπου έχει χαράξει τη δική του πορεία στο χρόνο και έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους που κάθε χρόνο φορούν τη καινούργια τους στολή και παρελαύνουν μαζί με το βασιλιά καρνάβαλο στους δρόμους της όμορφης πόλης της Θράκης. Μετά το ξεφάντωμα αναχωρούμε για το ξενοδοχείο για ξεκούραση και προαιρετικό  βραδινό γλέντι  .Διαν/ση.

4ηΜΕΡΑ:27/02 ΔΟΞΑΤΟ- ΚΑΤΕΡΙΝΗ- (ΚΟΥΛΟΥΜΑ)-ΧΑΛΚΙΔΑ

Μετά το πρωινό αναχώρηση για κούλουμα στην παραλία Κατερίνης (εάν ο καιρός δεν μας το επιτρέψει θα επισκεφτούμε  τοπικά τσιπουράδικα  η κατόπιν απόφασης της πλειοψηφίας θα επισκεφτούμε τα τσιπουράδικα του Βόλου) .Εμείς σας ευχόμαστε καλή σαρακοστή, χαρούμενοι και ευδιάθετοι  αλλά και γεμάτοι εικόνες από αυτό το τετραήμερο ,θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής με τις κατάλληλες στάσεις για την πόλη μας.

Μπάνσκο - Καρναβάλι Ξάνθης -Δοξάτο Δράμας -παραλία κατερίνης

Αναχωρήσεις 23/02

οργανωμένο πακέτο 4 ημερών

Τιμή Πακέτου

Η τιμή είναι κατ' άτομο
Από 144 ευρώ

Πληροφορίες Πακέτου

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 144,00€
Το μονόκλινο επιβαρύνεται με 40,00 €

  • 2 δ/σεις στο ΗOTELRIVERSIDE με ημιδιατροφή
  • 1 δ/ση στο Δοξάτο Δράμας στο HOTEL ΑLEXANDROS με πρωινό
  • Καθημερινές εκδρομές και περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Επαγγελματίας ξεναγός στη Σόφια
  • Αρχηγός-συνοδός του γραφείου μας
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • Φ.Π.Α.
  • Ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα η αναφέρεται ως προαιρετικό.
  • Είσοδος σε μουσεία αρχαιολογικούς χώρους –ποτά αναψυκτικά
  • Υποχρεωτικά πρέπει να έχουμε μαζί μας ταυτότητα νέου τύπου ή διαβατήριο

Τηλεφωνήστε μας!

+30 22210 21474

Dio Travel Services

Western Union - Money Transfer

eot-logo2

Εγγραφείτε και ταξιδέψτε!

LIKE our social travel

© Copyright 2016 by Dio Travel Services - Created by CUBE