Dio Travel Services

Άμστερνταμ, 5 μέρες

Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ, πρωτεύουσα της Ολλανδίας διαθέτει 747,000 κατοίκους και 600,000 ποδήλατα που κυκλοφορούν σε αυτό. Διασχίζεται από τον ποταμό Amstel, ο οποίος αποτέλεσε καταλυτικό στοιχείο στην οικονομική ανάπτυξη της πόλης κατά τον 19ο και 20ο αιώνα. Κάποια από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της πόλης είναι τα ιστορικά του κανάλια, το μουσείο Van Gogh, το σπίτι της Άννας Φρανκ, αλλά και η περίφημη γειτονιά με τα κόκκινα φανάρια και πολλά άλλα.

Αξίζει να δείτε:
Το Άμστερνταμ είναι η πρωτεύουσα της Ολλανδίας και είναι τοποθετημένο στα νότια του βόρειου τμήματος της Ολλανδίας. Είναι διεθνώς γνωστή για το ιστορικό της λιμάνι, το μουσείο Rijksmuseum, την περιοχή red-light του Wallen, τις ελεύθερες καφετέριες και καταστήματα, τα κανάλια της κτλ. Κατά τη διάρκεια της χρυσής Ολλανδικής εποχής υπήρξε ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια στον κόσμο, με τεράστια εμπορική ανάπτυξη και έγινε σημαντικό κέντρο για χρηματοδότηση και διαμάντια. Η πόλη ξεκίνησε στα τέλη του 12ου αιώνα ως ένα μικρό χωριό ψαράδων και αναπτύχθηκε έτσι ώστε να γίνει η μεγαλύτερη πόλη της Ολλανδίας με πληθυσμό 743,027 κατοίκους. Η μείζονα περιοχή έχει πληθυσμό περίπου 1 εκατομμύριο και είναι μέρος του συγκροτήματος της μητροπολιτικής περιοχής Randstand με πληθυσμό πάνω από 6,5 εκατομμύρια κατοίκους. Η ονομασία Amsterdam είναι παράγωγο των λέξεων Amstel και dam, που σημαίνει «ένα φράγμα στον ποταμό Amstel». Το Άμστερνταμ έχει ένα ευρύ φάσμα ψυχαγωγικών και πολιτιστικών αξιοθέατων που ξεκινά από υπέροχα παλιά κτίρια όπως το Oude-Kerk και καταλήγει σε μουσεία όπως το μουσείο Hash Marihuana. Τα μουσεία είναι ο βασικός πόλος έλξης τουριστών του Άμστερνταμ. Ο καθένας μας γνωρίζει το μουσείο Rijksmuseum, το μουσείο Van Gogh και το μουσείο Stedelijk. Το Άμστερνταμ διαθέτει πάνω από 50 μουσεία τα οποία προσελκύουν πολλές χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο.

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η μέρα: Αθήνα - Άμστερνταμ (ξενάγηση)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Άμστερνταμ με την «KLM». Άφιξη στο αεροδρόμιο «Schiphol», συνάντηση με τον αρχηγό μας και ξεκινάμε για την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη του Άμστερνταμ. Ο παραδοσιακός Μύλος του Rembrandt στις όχθες του ποταμού Amstel, το εντυπωσιακό «Στάδιο Αρένα», η «Heineken», το επιβλητικό Rijksmuseum, η πανύψηλη Δυτική Εκκλησία, το μοναδικό Παλάτι του Βασιλιά, ο «πλωτός» Κεντρικός Σταθμός είναι μερικά από τα πολλά αξιοθέατα μιας πόλης που «επιπλέει» στη θάλασσα. Ολοκληρώνουμε την περιήγησή μας στην πλατεία των μουσείων και κατόπιν σε ένα από τα μεγαλύτερα Αδαμαντοποιεία της πόλης, το γνωστό οίκο «Coster Diamonds», για να παρακολουθήσετε τη διαδικασία κοπής και επεξεργασίας των διαμαντιών με Ελληνόφωνη παρουσίαση των τεχνικών επεξεργασίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και τακτοποίηση. Το βράδυ ο αρχηγός μας θα είναι διαθέσιμος να σας συνοδέψει προαιρετικά σε μια βόλτα στα περίφημα «κόκκινα φανάρια», τη γνωστή Red Light District, την πλατεία Dam και το κέντρο του Amsterdam (μετάβαση με τραμ και υπόδειξη ως προς τον τρόπο χρήσης του).

2η μέρα: Άμστερνταμ - Ψαροχώρια Marken και Volendam

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για τα γνωστά ψαράδικα χωριά Marken και Volendam. Θα κάνουμε βόλτα στα στενά σοκάκια τους και στο γραφικό λιμανάκι του Volendam. Κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα επισκεφθούμε ένα παραδοσιακό τυροκομείο, όπου η… μικρή Ολλανδέζα, ντυμένη με παραδοσιακή φορεσιά, θα μας εξηγήσει πώς φτιάχνουν τα τυριά και στη συνέχεια θα έχουμε τη δυνατότητα να δοκιμάσουμε τις γεύσεις τους.

3η μέρα: Άμστερνταμ - (προαιρετικά Ρότερνταμ - Ντελφτ - Χάγη)

Μπουφέ πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη. Σήμερα σας προτείνουμε μια προαιρετική ημερήσια εκδρομή στο Ρότερνταμ, το Ντελφτ και τη Χάγη (κόστος 80 €). Θα θαυμάσουμε στο Ρότερνταμ το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ολλανδίας, τους επιβλητικούς ουρανοξύστες, τα πιο μοντέρνα και ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής κτίρια και τις γέφυρες Villem και Erasmus. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Ντελφτ, την πρώτη πρωτεύουσα του Ολλανδικού κράτους, μια ιστορική πόλη με το πανέμορφο Μεσαιωνικό κέντρο της και τους μεγαλόπρεπους βασιλικούς ναούς. Τέλος, θα επισκεφθούμε τη Χάγη, έδρα των Διεθνών Δικαστηρίων και του Ολλανδικού Κοινοβουλίου, με το περίφημο «παλάτι της Ειρήνης», τα μοναδικής ομορφιάς κτίρια που σήμερα στεγάζουν πρεσβείες και υπουργεία.

4η μέρα: Άμστερνταμ (ελεύθερη μέρα)

Ημέρα ελεύθερη στη διάθεσή σας για βόλτα στα στενά σοκάκια της πόλης ή για μια κρουαζιέρα στα πολυάριθμα ρομαντικά κανάλια της.

5η μέρα: Άμστερνταμ - Αθήνα

Μπουφέ πρόγευμα και ελεύθερος χρόνος μέχρι τη μεταφορά μας στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Μάρκεν – Βόλενταμ

Αναχωρήσεις: 25/07, 01, 08, 15/08

οργανωμένο πακέτο 5 ημερών

με KLM

Τιμή Πακέτου

Η τιμή είναι κατ' άτομο
Από 545 ευρώ

Πληροφορίες Πακέτου

Ημ/νια Από Προς Αναχώρηση Άφιξη Αριθμός Πτήσης
25/07, 01, 08, 15/08 Αθήνα Άμστερνταμ 06.00 08.30 KL 1572
29/07, 05, 12, 19/08 Άμστερνταμ Αθήνα 20.55 01.10 KL 1581
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Άμστερνταμ – Αθήνα με KLM
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
 • Τέσσερις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Ozo 4* ή παρόμοιο
 • Μπουφέ πρόγευμα καθημερινά
 • Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις ως άνω πρόγραμμα
 • Τοπικός Ελληνόφωνος συνοδός – ξεναγός
 • Υπηρεσίες τοπικού αντιπροσώπου
 • Ασφάλεια Αστικής ευθύνης & ταξιδιωτική για τους εκδρομείς έως 75 ετών
 • Φόροι αεροδρομίου & επίναυλοι καυσίμων € 165.
 • Aχθοφορικά, φιλοδωρήματα, είσοδοι σε μουσεία, μνημεία & λοιπά αξιοθέατα, και ότι δεν αναφέρεται στα προσφερόμενα.
Κόστος κατ’ άτομο
Αναχωρήσεις Early Booking Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί
25/07, 01, 08, 15/08 545€ 595€ +160€ 495€

Γενικές σημειώσεις εξωτερικού: Γενικές σημειώσεις εξωτερικού:

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

Τηλεφωνήστε μας!

+30 22210 21474

Dio Travel Services

Western Union - Money Transfer

eot-logo2

Εγγραφείτε και ταξιδέψτε!

LIKE our social travel

© Copyright 2016 by Dio Travel Services - Created by CUBE