Dio Travel Services

Αράχωβα-Παρνασσός-Ιτέα-Λιδωρίκι, 3 & 4 ημέρες!

Ένας από τους “must” χειμερινούς προορισμούς του Σαββατοκύριακου των Αθηναίων, ο Παρνασσός, διαθέτει πολύ περισσότερες ομορφιές να επιδείξει πέραν αυτών που έχουν στο μυαλό τους οι περισσότεροι, ενώ υπόσχεται να ικανοποιήσει τόσο αυτούς που επιθυμούν σκι και διασκέδαση, όσο και αυτούς που θέλουν να τριγυρίσουν στα πιο low-profile μέρη του, πεζοπορώντας, γνωρίζοντας, μαθαίνοντας και νιώθοντας την παράδοση και την αυθεντικότητα των όμορφων χωριών του.

Χιονοπέδιλα, μπότες, μπουφάν, γάντια, κασκόλ και φωτογραφική μηχανή και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε!

Αράχωβα: το δυνατό χαρτί του Παρνασσού
Παρνασσός και Αράχωβα μοιάζουν έννοιες άμεσα συνυφασμένες και φυσικά δεν θα μπορούσε κάποιος να φτάσει στον Παρνασσό, χωρίς να επισκεφτεί το πιο διάσημο μέρος του χειμερινού τουρισμού. Σκαρφαλωμένη στα 968 μέτρα στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, η Αράχωβα προσφέρει και αξιοθέατα, με το περίφημο Ρολόι που κατέρρευσε και ανακατασκευάστηκε το 1966 και το Ηρώο του Καραϊσκάκη και ομορφιές, με τα πέτρινα σπίτια της και τα πλακόστρωτα δρομάκια της και κοσμοπολίτικο αέρα. Οι λάτρεις της νυχτερινής ζωής θα διαπιστώσουν ότι οι επιλογές διασκέδασης είναι αρκετές και οι υπόλοιποι θα κοιμηθούν νωρίς για να συνεχίσουν το οδοιπορικό τους.

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η Ημέρα: Αθήνα - Ιτέα

Αναχώρηση στις 9.00 π.μ. ημίωρη στάση στην περιοχή της ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ και συνεχίζουμε για την ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ. Επίσκεψη και λίγο αργότερα φθάνουμε στην ΑΡΑΧΩΒΑ, χρόνος ελεύθερος για περιπάτους και γεύμα προαιρετικά. Νωρίς το απόγευμα θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στην ΙΤΕΑ, δείπνο, διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Λίμνη Μόρνου - Άμφισσα

Πρωινό και μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδρομή ξεκινάει. Πρώτος σταθμός η τεχνητή λίμνη του Μόρνου, στην καρδιά της Ρούμελης, με αδιαπέραστα δάση από έλατα, εντυπωσιακές κορυφογραμμές, οικισμούς που παραμένουν ανέγγιχτοι από τη σύγχρονη καθημερινότητα και καταπράσινα βουνά που σμίγουν με το γαλάζιο της τεχνητής λίμνης, συνθέτουν ένα ενδιαφέρον τοπίο. Η διαδρομή μας μέχρι το φράγμα του Μόρνου, που έχει ύψος 126 μ. είναι από τα ψηλότερα της Ευρώπης και η λίμνη που δημιουργήθηκε έχει χωρητικότητα 780 εκατ. κυβικά μέτρα. Λίγο αργότερα θα επισκεφθούμε το ΛΙΔΩΡΙΚΙ, πριν καταλήξουμε στην πρωτεύουσα του Νομού, την ‘Αμφισσα, όπου θα έχουμε χρόνο για περιπάτους γνωριμίας και γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Παρνασσός - Δελφοί

Πρωινό και επίσκεψη στο χιονοδρομικό κέντρο ΚΕΛΑΡΙΑ στον ΠΑΡΝΑΣΣΟ για να απολαύσουμε τα χιονισμένα τοπία. Γεύμα σε ταβέρνα της περιοχής, και ακολουθεί επίσκεψη στους ΔΕΛΦΟΥΣ, με τον πολύ σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο για περιπάτους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, χρόνος ελεύθερος, δείπνο, διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Γραβιά - Αθήνα

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας (ΒΑΓΟΝΕΤΤΟ), όπου με τρενάκι (έξοδα ατομικά) θα γνωρίσουμε και θα ξεναγηθούμε για την ιστορία εξόρυξης του Βωξίτη, διακόσια μέτρα κάτω από τη Γη. Αμέσως μετά θα φθάσουμε στη ΓΡΑΒΙΑ με το ιστορικό «ΧΑΝΙ» ενώ το μεσημέρι θα γευματίσουμε προαιρετικά στην ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ, συνεχίζουμε για Αθήνα με την τελευταία μας στάση σε καφέ της Εθνικής οδού.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στο 3ήμερο πρόγραμμα παραλείπονται οι επισκέψεις και παροχές της 2ης ημέρας.

ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΛΟΥΚΑ - ΛΙΜΝΗ ΜΟΡΝΟΥ - ΑΜΦΙΣΣΑ - ΔΕΛΦΟΙ - ΒΑΓΟΝΕΤΟ - ΓΡΑΒΙΑ - ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ - ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ

Αναχωρήσεις:

23/12 (4 ημέρες / 3 νύχτες)
30/12, 5/1 (3 ημέρες / 2 νύχτες)

οργανωμένο πακέτο 3,4 ημερών

Τιμή Πακέτου

Η τιμή είναι κατ' άτομο
Από 130 ευρώ

Πληροφορίες Πακέτου

Τιμή συμμετοχής ανά άτομο
Ημέρες Αναχωρήσεις Ξενοδοχείο Δίκλινο Παιδί* Μονόκλινο
4 23/12 GALINI 3* 175€ 155€ 220€
3 30/12, 5/1 GALINI 3* 130€ 110€ 160€
*έως 12 ετών σε τρίκλινο
  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Διαμονή, (2 ή 3) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΓΑΛΗΝΗ 3*, στην ΙΤΕΑ.
  • 2 ή 3 πρωινά.
  • 2 ή 3 δείπνα σε επιλεγμένη ταβέρνα. Τα δείπνα στις 24 και 31/12 αποτελούν μέρος της ημιδιατροφής και είναι εορταστικά.
  • Αρχηγός – Συνοδός.
  • Φ.Π.Α.

Τηλεφωνήστε μας!

+30 22210 21474

Dio Travel Services

Western Union - Money Transfer

eot-logo2

Εγγραφείτε και ταξιδέψτε!

LIKE our social travel

© Copyright 2016 by Dio Travel Services - Created by CUBE