Dio Travel Services

Κωνσταντινούπολη 4, 5 ημέρες

Η Κωνσταντινούπολη (Τουρκικά: İstanbul) είναι η μεγαλύτερη πόλη της Τουρκίας και το ιστορικό, πολιτιστικό και οικονομικό της κέντρο. Έχει περίπου 14 εκατομμύρια πληθυσμό. Η Κωνσταντινούπολη αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες αστικές περιοχές στην Ευρώπη και είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη στον κόσμο, με πληθυσμό εντός των ορίων της πόλης. Η τεράστια έκταση της, των 5343 τετραγωνικών χιλιομέτρων, συνορεύει με την επαρχία της οποίας είναι και η διοικητική πρωτεύουσα. Η Κωνσταντινούπολη είναι μια διηπειρωτική πόλη, που στέκεται στο Βόσπορο, μία από τις πιο πολυσύχναστες πλωτές οδούς του κόσμου, στη βορειοδυτική Τουρκία, μεταξύ της Θάλασσας του Μαρμαρά και της Μαύρης Θάλασσας. Η ιστορική σημασία και ο πολιτιστικός και αρχιτεκτονικός πλούτος της Κωνσταντινούπολη οφείλονται στη στρατιγικής σημασίας γεωγραφική της θέση. Το ιστορικό και εμπορικό της κέντρο είναι στη μεριά της Ευρώπης αλλά το ένα τρίτο του πληθυσμού της ζει στην Ασία.

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ημέρα: Αθήνα - Πτήση - ξενοδοχείο

Συγκέντρωση το πρωί στο αεροδρόμιο της Αθήνας στις 13.00 για την πτήση αναχώρησης μας για την Κωνσταντινούπολη. Η πτήση μας είναι στις 14.45 με άφιξη 17:15 στην Πόλη.
Αφού παραλάβουμε τις αποσκευές μας κατευθυνόμαστε  με το πουλμαν στο ξενοδοχείο για τακτοποίηση. Ακολουθεί μια πρώτη βόλτα στην Πόλη εξ ιδίων.

2η ημέρα: ξενάγηση - κρουαζιέρα

Το πρωί μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγηση μας στην Πόλη (city tour). Αρχίζουμε με την επίσκεψή μας στην Αγία Σοφία, το Μπλε Τζαμί, το Υδραγωγείο του Ιουστινιανού και τον Ιππόδρομο. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην παραλία του Κεράτιου κόλπου, από όπου θα πάρουμε το καραβάκι για να κάνουμε μια μικρή κρουαζιέρα στο Βόσπορο. Αφού τελειώσουμε θα μεταβούμε στο κέντρο της παλιάς Πόλης, δίπλα στη σκεπαστή αγορά για μια πρώτη βόλτα στην αγορά του Καπαλί Τσαρτσί, όπου μπορείτε να διαλέξετε είδη λαϊκής τέχνης, αλάβαστρα, χρυσαφικά, δερμάτινα και τοπικά προιόντα σε περισσότερα από 4000 μαγαζιά της αγοράς. Κάντε μόνο καλό παζάρι γιατί με το παζάρι οι τιμές πέφτουν και πετυχαίνετε σημαντικές εκπτώσεις.  Πρόταση: Το 360 restaurant – bar είναι ότι πιο αξιόλογο στον πεζόδρομο του Πέραν (πλατεία Taksim). Βρίσκεται λίγο πιο κάτω από το GALATASARAY LISESI, εκεί που κάνει στροφή ο πεζόδρομος, στον 8οόροφο του κτιρίου “Misir Appartimani”.  Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: Πατριαρχείο - Πλατεία Ταξίμ

Θα ξεκινήσουμε την ημέρα μας με μια επίσκεψη στο πατριαρχείο και στις ελληνικές συνοικίες της Πόλης. Στη συνέχεια όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφτεί την περιοχή της Πλατείας TAKSIM. Έχουμε αρκετό χρόνο για βόλτα, και φροντίζουμε να επισκεφτούμε το SARAY για σιροπιαστά, να φάμε στα ντονεράδικα και τα τούρκικα παραδοσιακά φαστφουντάδικα, να πάμε για ένα καφέ στον τελευταίο όροφο του ξενοδοχείου MARMARA με την υπέροχη θέα. Πρόταση:  Το απόγευμα όσοι θέλουν μπορούν να δοκιμάσουν την μοναδική εμπειρία του παραδοσιακού τούρκικου HAMAM. Μετά τις 20:00 και σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του Χαμάμ που έρχεται με βανάκι (απαιτείται ραντεβού)

4η ημέρα: (4ήμερης) check out, πτήση επιστροφής

Το πρωί μαζεύουμε τα πράγματά μας και μετά το check out κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής η οποία είναι στις 13:40. Επιστροφή στην Αθήνα, άφιξη 14:20.

4η ημέρα: (5ήμερης) προαιρετική εκδρομή στα Πριγκιπόνησα

Τελευταία μετά το πρωινό μπορούμε προαιρετικά να επισκεφτούμε τα Πριγκιπόνησα για μια ημερήσια εκδρομή που θα μείνει σε όλους αξέχαστη. Θα μας παραλάβει το πουλμανάκι από το ξενοδοχείο, θα μεταβούμε με το καραβάκι και θα επιστρέψουμε με τον ίδιο τρόπο. Πρόταση:  Το απόγευμα όσοι θέλουν μπορούν να δοκιμάσουν την μοναδική εμπειρία του παραδοσιακού τούρκικου HAMAM. Μετά τις 20:00 και σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του Χαμάμ που έρχεται με βανάκι (απαιτείται ραντεβού)

5η ημέρα: check out, πτήση επιστροφής

Το πρωί μαζεύουμε τα πράγματά μας και μετά το check out κατευθυνόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής η οποία είναι στις 13:40. Επιστροφή στην Αθήνα, άφιξη 14:20.

Κωνσταντινούπολη

Αναχωρήσεις: 28/03, 30/03

4 ημέρες 30/3-2/4
5 ημέρες 28/3-1/4

αεροπορικό πακέτο 4, 5 ημερών

Τιμή Πακέτου

Η τιμή είναι κατ' άτομο
Από 319€

Πληροφορίες Πακέτου

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΚΟΣΤΟΣ KAT’ATOMO ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ
4* hotel Buyuk Sahinler 4 ημέρες 319 5 ημέρες 345
  • Αεροπορικά εισιτήρια απ´ευθείας από Αθήνα (αναχώρηση από Ελευθέριος Βενιζέλος στις 14:50, επιστροφή στο Ελευθέριο Βενιζέλος στις 14:10) με βαλίτσες κ φόρους.
  • Διαμονή στο 4* hotel Buyuk Sahinler  με πρωινό.
  • Μεταφορά από/προς το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.
  • Ξενάγηση πόλης στα σημαντικότερα αξιοθέατα (Αγιά Σοφιά, Μπλε Τζαμί, υδραγωγείο Ιουστινιανού, Ιππόδρομος, Πατριαρχείο κτλ)
  • Προαιρετική κρουαζιέρα στο Βόσπορο με πλοιάριο.
  • Προτάσεις για βόλτες, αγορές κ νυχτερινή διασκέδαση
  • Ασφάλεια ταξιδιού/ΦΠΑ

Τηλεφωνήστε μας!

+30 22210 21474

Dio Travel Services

Western Union - Money Transfer

eot-logo2

Εγγραφείτε και ταξιδέψτε!

LIKE our social travel

© Copyright 2016 by Dio Travel Services - Created by CUBE