Dio Travel Services

Παρίσι - (κάστρα Λίγηρα) - Ελβετία, 10 ημέρες οδικώς 765 €

Η φράση «Εδώ κατοίκησε η Ιστορία» ταιριάζει απόλυτα στα επιβλητικά κάστρα του Λίγηρα, που καθηλώνουν με την πολυτέλεια και τη μεγαλοπρέπειά τους. Διακοσμημένα από φημισμένους καλλιτέχνες της εποχής τους, τα αρχιτεκτονικά αυτά διαμάντια κατοικήθηκαν από βασιλιάδες και ευγενείς της ρομαντικής Γαλλίας και έγιναν μάρτυρες σε δολοφονίες, κρυφούς έρωτες, ίντριγκες και δολοπλοκίες

 

Η πόλη Μπλουά καθρεπτίζεται στα ήρεμα νερά του Λίγηρα από τον 6ο μ.Χ. αιώνα.

Η πόλη Μπλουά καθρεπτίζεται στα ήρεμα νερά του Λίγηρα από τον 6ο μ.Χ. αιώνα.

 

Πανέμορφα βουκολικά τοπία, πυκνά δάση γεμάτα αγριόχοιρους και ελάφια, παραμυθένια χωριά με χαριτωμένες αγροικίες, ιστορικές πόλεις -η καθεμία με το δικό της μικρό κάστρο-, παραδοσιακή γαλλική κουζίνα, περιποιημένοι αμπελώνες με εξαιρετικό κρασί, μεγαλειώδη αρχιτεκτονικά μνημεία της αναγεννησιακής περιόδου, βασιλικά μεγαλεία και θύμησες…

Εικόνες και χαρακτηριστικά μιας εκτεταμένης κοιλάδας στη γεωγραφική καρδιά της Γαλλίας, που την αυλακώνει ο Λίγηρας, το μεγαλύτερο ποτάμι της Ευρώπης, στα δυτικά του Ρήνου. Η κοιλάδα του Λίγηρα είναι ένας ξεχωριστός ταξιδιωτικός προορισμός, που ο καθένας πρέπει κάποια στιγμή να επισκεφθεί. Γιατί απλά, δεν είναι μόνο το πλούσιο φυσικό περιβάλλον που σας προσκαλεί να βρεθείτε στην ιδιαίτερη πατρίδα της Ιωάννας της Λωραίνης και του Μολιέρου, αλλά και η σπουδαία πολιτιστική ιστορία της περιοχής, την οποία οι Γάλλοι ονομάζουν Jardin de France (Κήπο της Γαλλίας).

Αντιπροσωπεύοντας, λοιπόν, ένα εξαιρετικό πολιτιστικό τοπίο μέγιστης ομορφιάς, η εύφορη κοιλάδα του Λίγηρα περιλαμβάνεται από το 2000 στον κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO και αποτελεί άλλον έναν -εξίσου σημαντικό- σταθμό στην Ιστορία και την παράδοση της χώρας που επιβάλλεται να τον ανακαλύψετε. Γιατί, Γαλλία δεν είναι μόνο το Παρίσι…

 

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ (ΠΛΟΙΟ):

Αναχώρηση για το λιμάνι της Πάτρας με ενδιάμεση στάση. Τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΑΓΚΩΝΑ. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ:ΑΓΚΩΝΑ - NOBΑΡΑ Ή ΑΟΣΤΑ

‘Αφιξη στο λιμάνι της Αγκώνα και άμεση αναχώρηση για AOΣΤΑ. Η διαδρομή μας από την κεντρική και Βόρεια Ιταλία, διασχίζοντας τις εύφορες πεδιάδες της Αιμίλια Ρομάνια, με ενδιάμεσες στάσεις στη διαδρομή, αφού προσπεράσουμε την πόλη του ΜΙΛΑΝΟΥ, θα καταλήξουμε στην περιοχή της ΝΟΒΑΡΑ ή της ΑΟΣΤΑ για δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΑΟΣΤΑ - ΓΕΝΕΥΗ - ΠΑΡΙΣΙ:

Μετά το πρωινό, μέσω του τούνελ MONT BLANC, θα περάσουμε στην Ελβετία και τη Γενεύη, όπου θα έχουμε σύντομη περιήγηση στην πόλη της διπλωματίας, με το Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών, το μνημείο της μεταρρύθμισης, κ.α. Αποχαιρετάμε την πόλη και τη λίμνη ΛΕΜΑΝ με αναμνηστικές φωτογραφίες με φόντο τα ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ και ξεκινάμε για ΠΑΡΙΣΙ. Φωτισμένη ήδη η Γαλλική πρωτεύουσα μόλις φθάνουμε το βράδυ και η πρώτη εικόνα είναι εντυπωσιακή. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΙΣΙ - ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΟΥΒΡΟΥ - ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ:

Γνωριμία με το ιστορικό και μοντέρνο ΠΑΡΙΣΙ. Η σημερινή περιήγηση – ξενάγηση περιλαμβάνει, την ΟΠΕΡΑ, την ΑΨΙΔΑ του ΘΡΙΑΜΒΟΥ, το ΤΡΟΚΑΝΤΕΡΟ, τον ΠΥΡΓΟ του ΑΪΦΕΛ, το ΜΕΓΑΡΟ των ΑΠΟΜΑΧΩΝ, το ΚΑΡΤΙΕ ΛΑΤΕΝ, τη ΣΟΡΒΟΝΗ, την ΠΑΝΑΓΙΑ των ΠΑΡΙΣΙΩΝ, το ΠΑΝΘΕΟΝ, το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, τη ΒΑΣΤΙΛΛΗ, τα ΜΕΓΑΛΑ ΒΟΥΛΕΒΑΡΤΑ και τέλος το ΜΟΥΣΕΙΟ του ΛΟΥΒΡΟΥ (εσωτερική επίσκεψη) είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα μουσεία τέχνης στον κόσμο. Φιλοξενεί περίπου 35.000 μεγάλης αξίας εκθέματα που περιλαμβάνουν έργα της αρχαιότητας και της μεσαιωνικής τέχνης μέχρι το 1848. Μεταξύ άλλων θα δούμε την «ΑΦΡΟΔΙΤΗ της ΜΗΛΟΥ», τη «ΝΙΚΗ της ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ» και τη γνωστή σε όλους «ΜΟΝΑ ΛΙΖΑ» του ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ. Λίγο αργότερα, είκοσι χιλιόμετρα Ν.Δ. της Γαλλικής πρωτεύουσας θα επισκεφθούμε τα ΑΝΑΚΤΟΡΑ των ΒΕΡΣΑΛΛΙΩΝ με τους πανέμορφους κήπους. Επιστροφή στο ΠΑΡΙΣΙ και επίσκεψη στο λόφο της ΜΟΝΜΑΡΤΗΣ με τη βασιλική ΣΑΚΡ ΚΕΡ. Ακολουθεί χρόνος ελεύθερος, στην πάντα ενδιαφέρουσα και αξιόλογη αγορά της Γαλλικής πρωτεύουσας. Δείπνο, διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ:ΠΑΡΙΣΙ - EURODISNEY:

Πρωινό και αναχώρηση για το μαγικό κόσμο της EURODISNEY. Τριάντα δύο μόνο χιλιόμετρα ανατολικά της Παρισινής πρωτεύουσας, απλώνεται η DISNEYLAND και μας περιμένει για να μας χαρίσει πολλές συγκινήσεις. Βρισκόμαστε όμως πολύ κοντά και έτσι θα ξεκινήσουμε αμέσως το ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών, με το τρενάκι των πειρατών, θα περάσουμε από το μικρόκοσμο, θα ανεβούμε στο διαστημικό βουνό, θα οδηγήσουμε το δικό μας διαστημόπλοιο στο ΣΤΑΡ ΤΟΥΡΣ και θα επισκεφθούμε το μαγικό κόσμο της Κοιμωμένης, του Πινόκιο, του Πήτερ Πάν και της Χιονάτης με τους επτά Νάνους. Γεύμα προαιρετικά σε ένα από τα πολλά εστιατόρια που υπάρχουν μέσα στο πάρκο και συνεχίζουμε με πολλά άλλα, μέχρι το απόγευμα που θα επιστρέψουμε στο ΠΑΡΙΣΙ. Μετά το δείπνο ακολουθείστε την πρόταση μας για προαιρετική ΜΙΝΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ στο ΣΗΚΟΥΑΝΑ με τα γραφικά ΜΠΑΤΩ, κλείνοντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο την επίσκεψη μας στο ΠΑΡΙΣΙ.

6η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΙΣΙ - ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡA:

Πρωινό, ημέρα ελεύθερη για να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία με την πόλη και την αγορά της ή εναλλακτικά προτείνουμε προαιρετικά μία πολύ όμορφη εκδρομή στην πανέμορφη Κοιλάδα του Λίγηρα. Η συλλογή των αρχιτεκτονικών αριστουργημάτων της Αναγέννησης, η ανάμνηση των επικών ή ρομαντικών επεισοδίων της ιστορίας της Γαλλίας και τα βουκολικά τοπία (λίμνες ή δάση), κάνουν την κοιλάδα του Λίγηρα έναν κατ’ εξοχήν γαλλικό προορισμό. Σήμερα θα γνωρίσουμε δύο από τα σημαντικότερα κάστρα της περιοχής. Ξεκινάμε με το Αμπουάζ (Amboise). Στην αυγή της Αναγέννησης, ο πανίσχυρος μεσαιωνικός πύργος της Αμπουάζ, παραχώρησε τη θέση του σε μία βασιλική κατοικία κατά τη βασιλεία των Γάλλων βασιλέων Κάρολου 8ου και Φραγκίσκου του 1ου. Μετά την επίσκεψη των βασιλικών διαμερισμάτων (με την εξαιρετική συλλογή επίπλων γοτθικού και αναγεννησιακού ρυθμού) και των επιβλητικών πύργων των ιπποτών, η περιήγηση επεκτείνεται μέσα στους όμορφους πανοραμικούς κήπους. Ακολουθεί η Μπλουά, πρωτεύουσα του Γαλλικού διαμερίσματος Λουάρ – ε – Σερ (Loir – et – Cher), που βρίσκεται στις όχθες του Λίγηρα μεταξύ Ορλεάνης και Τουρ. Το διάσημο κάστρο της Μπλουά που κάποτε ήταν μία από τις κατοικίες του Λουδοβίκου ΙΒ΄ βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, ενώ μία λιθόκτιστη γέφυρα του 18ου αιώνα γεφυρώνει το Λίγηρα. Καθώς η πόλη είναι χτισμένη σε δύο απόκρημνους λόφους είναι γεμάτη ελικοειδή απότομα δρομάκια τα οποία συχνά καταλήγουν σε μεγάλες σκάλες. Στα νότια της πόλης υπάρχει το Forêt de Russy, ένα μικρό κομμάτι του πυκνού δάσους που κάποτε κάλυπτε την περιοχή. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο Παρίσι, δείπνο, διανυκτέρευση. (Για τους εκδρομείς που δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην πιο πάνω εκδρομή η ημέρα είναι ελεύθερη στη Γαλλική πρωτεύουσα και την αγορά της, με σημείο συνάντησης νωρίς το βράδυ, το ξενοδοχείο, για το βραδινό φαγητό).

7η ΗΜΕΡΑ: ΠΑΡΙΣΙ - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ

Πρωινό και η Έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, το ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ, θα είναι ο επόμενος σταθμός μας. Η πλατεία Κλέμπερ, ο καθεδρικός ναός χτισμένος από κόκκινο ψαμμόλιθο, αλλά και το κτίριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της πόλης. Νωρίς το βράδυ θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο μας στο ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ ή το ΟΦΦΕΝΜΠΟΥΡΓΚ, για δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ: ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΖΥΡΙΧΗ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΜΙΛΑΝΟ:

Πρωινό και μία ακόμη συναρπαστική ημέρα ξεκινά. Πρώτος σταθμός η πόλη της ΖΥΡΙΧΗΣ, η οικονοµική πρωτεύουσα της χώρας, όπου θα έχουµε την ευκαιρία να περπατήσουµε στους κεντρικούς πεζόδροµους, την Μπάνχοφστρασσε, την παλιά πόλη, την Φραουµύνστερ µε τα εντυπωσιακά βιτρό του Σαγκάλ, τον Πύργο του Ρολογιού και τις γέφυρες του ποταµού Λίµατ. Η «μαγεία» των Ελβετικών τοπίων συνεχίζεται και στη διαδρομή μας προς τη ΛΟΥΚΕΡΝΗ. Σύντομη επίσκεψη στην πόλη που είναι χτισµένη στην άκρη της λίµνης των τεσσάρων καντονιών με τη χαρακτηριστική γραφική ξύλινη γέφυρα και το Μνηµείο των Λεόντων. Αμέσως μετά μέσω του τούνελ του Αγίου Γκοτάρδου και ενώ τα καταπράσινα πανέμορφα τοπία μας συνοδεύουν, θα καταλήξουμε το βράδυ στο ξενοδοχείο μας, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Μιλάνου, για δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ: ΜΙΛΑΝΟ - ΑΓΚΩΝΑ:

Νωρίς το πρωί αφήνουμε την πόλη των «ΕΚΘΕΣΕΩΝ και της ΜΟΔΑΣ» και μέσω ΜΠΟΛΩΝΙΑΣ φθάνουμε στο λιμάνι της ΑΓΚΩΝΑ. Τακτοποίηση στο πλοίο και απόπλους για ΠΑΤΡΑ. Διανυκτέρευση εν πλω.

10 η ΗΜΕΡΑ:ΠΑΤΡΑ - ΑΘΗΝΑ:

‘Αφιξη στο λιμάνι της ΠΑΤΡΑΣ και αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεση στάση, όπου φθάνουμε τρεις περίπου ώρες αργότερα.

ΝΟΒΑΡΑ - ΑΟΣΤΑ - ΓΕΝΕΥΗ - ΠΑΡΙΣΙ - ΚΑΣΤΡΑ ΛΙΓΗΡΑ - EURODISNEY - ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ - ΖΥΡΙΧΗ - ΛΟΥΚΕΡΝΗ - ΜΙΛΑΝΟ

Βουδαπέστη  Βιέννη Πράγα

Αναχωρήσεις Αναχωρήσεις 14 & 29/4, 20/5, 3, 17 & 24/6.

οργανωμένο πακέτο 6 ημερών

Σημείωση: Παιδιά έως 12 ετών, δικαιούνται έκπτωση 10% εφόσον διαμένουν σε τρίκλινο δωμάτιο με 2 ενήλικες. Η σειρά των επισκέψεων – ξεναγήσεων, τις ημέρες των εορτών (Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά) προσαρμόζεται ανάλογα, όπου κρίνεται σκόπιμο για την πληρέστερη εκτέλεση του προγράμματος και πάντα χωρίς καμία παράλειψη.

Τιμή Πακέτου

Η τιμή είναι κατ' άτομο
Από 765 ευρώ

Πληροφορίες Πακέτου

Δίκλινο/άτομο Μονόκλινο
765€ 1050€

 

  • Εκδρομές – περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν.
  • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 3* sup 4*
  • Ημιδιατροφή (7 πρωινά/ 7 δείπνα).
  • Εισιτήρια πλοίων σε 4ΚΛΙΝΕΣ εσωτερικές καμίνες με W.C. (ΑΒ4).
  • Ασφάλεια αστικής/επαγγελματικής ευθύνης
  • ΦΠΑ
  • Φόροι ξενοδοχείων: 20€ ανά άτομο για το σύνολο των διανυκτερεύσεων.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ: Η εξεύρεση καμπίνας στα πλοία άλλου τύπου από αυτόν που ορίζει το πρόγραμμα, εφόσον είναι δυνατή, υπόκειται στις πιο κάτω επιβαρύνσεις.

Τιμή ανά άτομο με επιστροφή (Ελλάδα – Ιταλία – Ελλάδα)
Δίκλινη εσωτερική (ΑΒ2) 65€
Δίκλινη εξωτερική (AS2) 85€
Τρίκλινη εσωτερική (ΑΒ3) 45€
Τρίκλινη εξωτερική (Α3) 65€
Τετράκλινη εξωτερική (Α4) 35€
Για μία διαδρομή (Ελλάδα – Ιταλία ή αντίστροφα)
Δίκλινη εσωτερική (ΑΒ2) 35€
Δίκλινη εξωτερική (AS2) 55€
Τρίκλινη εσωτερική (ΑΒ3) 25€
Τρίκλινη εξωτερική (Α3) 35€
Τετράκλινη εξωτερική (Α4) 20€

Τηλεφωνήστε μας!

+30 22210 21474

Dio Travel Services

Western Union - Money Transfer

eot-logo2

Εγγραφείτε και ταξιδέψτε!

LIKE our social travel

© Copyright 2016 by Dio Travel Services - Created by CUBE