Dio Travel Services

Σερβία - Βελιγράδι Το απόλυτο «must» των Βαλκανίων, 5 ημέρες

Η Δημοκρατία της Σερβίας είναι χώρα των κεντρικών Βαλκανίων. Το Βελιγράδι είναι η πρωτεύουσα της χώρας και άλλες μεγάλες πόλεις είναι το Νόβι Σαντ, το Νις, το Κραγκούγιεβατς και η Σουμπότιτσα.
Αποτελείτε από την κεντρική Σερβία, την περιοχή του Κοσόβου στο νότο και την Βοιοβοντίνα στο βορρά.
Το Κόσοβο από τον πόλεμο του 1999 και μετά είναι υπό την προστασία του ΟΗΕ και εκτός ελέγχου των σερβικών αρχών.
Μετά το δημοψήφισμα του Μαυροβουνίου το 2006 η ένωση Σερβίας – Μαυροβουνίου διαλύθηκε και πλέον είναι δύο ανεξάρτητα κράτη.

Η ιστορία της Σερβίας ξεκινά τον 6ο αιώνα. Η πρώτη σερβική  οντότητα αναγνωρίστηκε από την Βυζαντινή Αυτοκρατορία τον 9ο αιώνα.
Το Σέρβικο βασίλειο ξεκίνησε με τον ιδρυτή της δυναστείας Στέφαν Νεμάνια και έγινε ανεξάρτητο βασίλειο το 1217. Με την Οθωμανική εδραίωση στα Βαλκάνια το 1389 ακολούθησε η πτώση του Σερβικού Βασιλείου το 1459 και υπήρξε υπόδουλη στην Οθωμανική Αυτοκρατορία για περισσότερο από 400 χρόνια.
Η Οθωμανική κυριαρχία τερματίστηκε τον 19ο αιώνα με πρωτοστάτες των επαναστάσεων τις οικογένεις των Ομπρένοβιτς και Καρατζόρτζεβιτς. Στις αρχές του 20ου αιώνα το βασίλειο της Σερβίας γνώρισε μεγάλη ανάπτυξη τόσο πολιτιστική όσο και οικονομική.
Λόγω γεωγραφικής θέσης ενεπλάκη στους Βαλκανικούς και στους παγκόσμιους πολέμους με πολλά επακόλουθα και πληγές.

πό την εποχή του μεσαίωνα διατηρούνται πολλά μνημεία σε όλη την Σερβία και είναι σύμβολα της πολιτιστικής της κληρονομιάς. Στη λίστα μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO είναι τα παρακάτω:

Το Μοναστήρι του Σοποτσάνι και τα μνημεία της πόλης Στάρι Ρας, της πρώτης σερβικής πρωτεύουσας (1979)
Το Μοναστήρι της Στουντένιτσα (1986)
Μοναστήρια του Κοσόβου:
Το Μοναστήρι στο Μεγάλο Ντέτσανι (2004)
Το Πατριαρχικό Μοναστήρι στο Πετς (2006)
Το Μοναστήρι της Γκρασάνιτσα (2006)
Το Μοναστήρι της Παρθένου στο Λιέβιτς (2006)
Η Ρωμαϊκή πόλη Felix Romuliana στο Γκαμζιγκραντ (2007)

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η μέρα: Αθήνα - Βελιγράδι

Πτήση για το Βελιγράδι. Άφιξη, συνάντηση με τον τοπικό αντιπρόσωπό μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Βελιγράδι

Μετά το πρωινό μας ξενάγηση στο πανέμορφο Βελιγράδι, με το φρούριο Kalemegdan να δεσπόζει πάνω από τη συμβολή των ποταμών Δούναβη και Σάβα – μία από τις πιο φωτογραφημένες πόλεις στον κόσμο. Τα περισσότερα αξιοθέατα βρίσκονται στην παλιά πόλη. Ο πεζόδρομος ΚνεζΜιχαήλοβα, η Λυρική Σκηνή, η Βουλή, τα παλιά Ανάκτορα, ο ναός του Αγίου Σάββα, ο τρομερός πύργος Νέμποσα όπου μαρτύρησε ο Ρήγας Φεραίος είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα μας εντυπωσιάσουν.

3η μέρα: Βελιγράδι - Πάρκο ΦρούσκαΓκόρα - «Άγιο Όρος» Σερβίας - ΝόβιΣαντ - SremskiKarlovci

Αφού πάρουμε το πρωινό μας επίσκεψη σε ένα από τα μεγαλύτερα Εθνικά Πάρκα των Βαλκανίων, την ΦρούσκαΓκόρα, όπου βρίσκονται τα Ορθόδοξα μοναστήρια του Σερβικού «Αγίου Όρους» και αποτελούν μοναδικό πολιτιστικό και ιστορικό μνημείο (UNESCO). Θα επισκεφθούμε δύο ή τρεις μονές. Εκεί κοντά βρίσκεται και το κουκλίστικο SremskiKarlovci, μια μικρή αλλά ιστορική και πάνω απ’ όλα εντυπωσιακή πόλη της επαρχίας Βοϊβοντίνα, πάνω σχεδόν στις όχθες του Δούναβη. Γραφικά σοκάκια, εντυπωσιακά κτίρια και μνημεία, ατμόσφαιρα χαλάρωσης και αρκετός τουρισμός είναι τα σημαντικά στοιχεία που συνθέτουν την ευρύτερη εικόνα. Το μεσημέρι πλούσιο γεύμα με κρασί και μουσική σε επιλεγμένο εστιατόριο. Επιστροφή στο Βελιγράδι.

4η μέρα: Βελιγράδι - (προαιρετικά Τόπολα - Όπλενακ)

Πρόγευμα και ημέρα ελεύθερη για βόλτα στην πόλη. Εναλλακτικά σας προτείνουμε την προαιρετική εκδρομή στην Τόπολα, στον Λόφο Όπλενακ και στο Μοναστήρι Μανασίτζα. Πρώτος μας σταθμός η πόλη Τόπολα, στην «καρδιά» των αμπελόκηπων, γνωστή για την παραγωγή κρασιούκαι κέντρο ιστορικών γεγονότων κατά τη διάρκεια του 18ου, 19ου και 20ού αιώνα. Επόμενη στάση μας ο λόφοςτου Όπλενακ, όπου θα δούμε την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου με περίφημα ψηφιδωτά και νωπογραφίες, το σπίτιτης βασιλικής οικογένειας και το μαυσωλείο της δυναστείας Καρατζόρτζεβιτς, που χτίστηκε από τον Βασιλιά Πέτρο.Συνεχίζουμε την εκδρομή μας με επίσκεψη στο Σέρβικο Ορθόδοξο Μοναστήρι Μανασίτζα. Επιστροφή στο Βελιγράδι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η μέρα: Βελιγράδι - Αθήνα

Λίγος χρόνος ελεύθερος πριν τη μετάβαση στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΦρούσκαΓκόρα - «Άγιο Όρος» Σερβίας - ΝόβιΣαντ - SremskiKarlovci

Αναχωρήσεις: 18, 25/07, 01, 08, 15/08, 06/09

οργανωμένο πακέτο 5 ημερών

Δώρο: Γεύμα με πλούσια πιάτα, κρασί & μουσική στο εκπληκτικό SremskiKarlovci, στις όχθες του Δούναβη

Τιμή Πακέτου

Η τιμή είναι κατ' άτομο
Από 375€

Πληροφορίες Πακέτου

Κόστος κατ’ άτομο
Αναχωρήσεις Earlybooking Δίκλινο Μονόκλινο Παιδί
18, 25/07, 01, 08, 15/08, 06/09 375€ 395€ +120€ 335€
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Βελιγράδι – Αθήνα με Air Serbia
 • Μεταφορές, εκδρομές , ξεναγήσεις στο Βελιγράδι όπως στο πρόγραμμα
 • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος
 • 4 νύχτες διαμονή στο κεντρικό ξενοδοχείο 88 Rooms4* ή παρόμοιο με ημιδιατροφή
 • Γεύμα με πλούσια πιάτα, κρασί (1 ποτήρι ανά άτομο)& μουσική σε επιλεγμένο εστιατόριο στο κουκλίστικο SremskiKarlovci στην όχθη του Δούναβη (ως μέρος της διατροφής)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξ. ασφάλιση έως 75ετών
 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων για την αεροπορική €140
 • Είσοδοι σε μουσεία και ο,τι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα
Από Προς Αναχώρηση Άφιξη Αριθμός Πτήσης
Αθήνα Βελιγράδι 16.35 17.15 JU 513
Βελιγράδι Αθήνα 13.20 15.50 JU 512

Γενικές σημειώσεις εξωτερικού:Γενικές σημειώσεις εξωτερικού:

 1. Τα προγράμματα μπορούν να εκτελεστούν με διαφορετική σειρά. Το τελικό πρόγραμμα θα δίνεται με το ενημερωτικό 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.
 2. Το Early Booking ισχύει για τις πρώτες συμμετοχές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων.
 3. Οι παιδικές τιμές ισχύουν για διαμονή παιδιού (έως 12ετών) στο ίδιο δωμάτιο με 2 ενήλικες, σε πρόσθετη κλίνη εκτός εξαιρέσεων .
 4. Τα παιδιά που ταξιδεύουν με τη συνοδεία ενός γονέα, χρειάζονται έγγραφη συγκατάθεση του άλλου γονέα από το αστυνομικό τμήμα ή ΚΕΠ.
 5. Διαβατήριο σε ισχύ ή ταυτότητα νέου τύπου (εντός 15ετίας) είναι απαραίτητα για όλες τις εκδρομές στην Ευρώπη. Για εκδρομές εκτός χώρες Schengen ενημερωθείτε από το γραφείο μας. Οι ταξιδιώτες που δεν είναι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων πρέπει να επικοινωνούν με την πρεσβεία της χώρας που θα ταξιδέψουν. Τα παιδιά έως 12 ετών ταξιδεύουν μόνο με διαβατήριο σε ισχύ.
 6. Σε οδικές και αεροπορικές εκδρομές που συνδυάζονται, οι θέσεις στα πούλμαν είναι εναλλασσόμενες
 7. Για τις οδικές εκδρομές η επιβάρυνση κατ’ άτομο σε καμπίνα (με επιστροφή) : ΑΒ2 +€65, Α2 +€80, Α4 +€25, ΑΒ3 +€30, Α3 +€35
 8. Στα ξενοδοχεία ζητείται πιστωτική κάρτα ή κάποιο ποσό ως εγγύηση το οποίο επιστρέφεται με το check out.

Τηλεφωνήστε μας!

+30 22210 21474

Dio Travel Services

Western Union - Money Transfer

eot-logo2

Εγγραφείτε και ταξιδέψτε!

LIKE our social travel

© Copyright 2016 by Dio Travel Services - Created by CUBE