Dio Travel Services

Σύρος Πάσχα 4ημέρες ακτοπλοικώς
Η Σύρος είναι το μεγαλύτερο σε πληθυσμό νησί των Κυκλάδων με έκταση 84 τετραγωνικά χιλιόμετρα με πρωτεύουσα τηνΕρμούπολη, η οποία αποτελεί το διοικητικό κέντρο των Κυκλάδων με συγκεντρωμένες ολες τις δημόσιες υπηρεσίες, (Δικαστήρια, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Πυροσβεστική, Επιμελητήριο Κυκλάδων, Τελωνείο, ΔΟΥ, Δ/σεις Γεωργίας, Δασών, Εκπαίδευσης, Πολεοδομίας, Αλιείας, Εμπορίου, Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, Τμήμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ.α). Ο πληθυσμός της Σύρου ανέρχεται περίπου σε 27000 κατοίκους , οι οποίοι ασχολούνται με το εμπόριο,  με την γεωργία, την κτηνοτροφία, την μελισσοκομία, την ναυτιλία και τον τουρισμό.

Το όνομα Σύρος προέρχεται από τη λέξη «Σούρ» ή «Οσούρα» που σήμαινε βραχώδης στα αρχαία Φοινικικά. Ο Όμηρος την αναφέρει στην Οδύσσεια ως «Συρίη».

Τα αρχαιολογικά ευρήματα που ήρθαν στο φως στα τέλη του περασμένου αιώνα στην Χαλανδριανή, στα Βορειοανατολικά του νησιού, χρονολογούνται από το 2.800 π.Χ., την δεύτερη περίοδο του Πρωτοκυκλαδικού πολιτισμού. Τα ευρήματα είναι κυρίως τάφοι, ειδώλια, αγγεία και σκεύη τα οποία σήμερα βρίσκονται στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης Γουλανδρή και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σύρου.

Στη Σύρο γεννήθηκε στα μέσα του 6ου αιώνα π.Χ, ο φιλόσοφος, φυσικός και αστρονόμος Φερεκύδης. Την περίοδο εκείνη, υπήρχαν δύο πόλεις στη Σύρο. Η μία στην θέση της  σημερινής Ερμούπολης και ειδικότερα στην περιοχή Πευκάκια – Ψαριανάκαι η άλλη στο Γαλησσά στα νοτιοδυτικά του νησιού.

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η μέρα :Πειραιάς - Σύρος

Συγκέντρωση το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση και αναχώρηση για Σύρο. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο της επιλογής σας Dolphin Bay 4* στον Γαλησσά ή Hermes Hotel 3* στο κέντρο της πόλης. Μεταφορά στον Επιτάφειο στην Ερμούπολη.

2η μέρα : Μ. Σάββατο :Σύρος - Γύρος του νησιού (ξενάγηση από επίσημο ξεναγό) - Αναστάσιμο δείπνο

Πρωινό και αναχώρηση μαζί με τον τοπικό ξεναγό μας για τον Μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου, όπου θα επισκεφθούμε τον Καθολικό Καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου, το Μοναστήρι των Καπουτσίνων, το Μοναστήρι των Ιησουϊτών, την Πιάτσα, τα λαογραφικά μουσεία και μετά, μέσα από τα στενά δρομάκια, θα φθάσουμε στο «κάτω τέρμα», όπου θα μας περιμένει το πούλμαν για να μας μεταφέρει στην Ερμούπολη. Εκεί θα επισκεφθούμε πεζή τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, τη συνοικία Βαπόρια και τη «μικρή Βενετία», το μνημείο του Άταφου Αγωνιστή. Προαιρετική επίσκεψη στο πρώτο θέατρο-όπερα της Ελλάδας. Θα επισκεφθούμε ακόμη το πνευματικό κέντρο και το μουσείο με τα αντίγραφα Κυκλαδικής Τέχνης, το αρχαιολογικό μουσείο, το Γυμνάσιο της Νέας Ελλάδας, το Δημαρχείο στην πλατεία Μιαούλη και το ναό Κοίμησης της Θεοτόκου με την αυθεντική εικόνα του El Greco. Αμέσως μετά επιβίβαση στο πούλμαν για να πραγματοποιήσουμε το γύρο της Σύρου. Περιλαμβάνει όλο το νότιο τμήμα του νησιού με τις θαυμάσιες παραλίες, όπως Αζόλιμνος, Βάρη, Μεγάλος Γιαλός, Ποσειδωνία, Φοίνικας, Γαλησσάς και Κίνι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και το βράδυ Ανάσταση στην περιοχή διαμονής – Αναστάσιμο δείπνο.

3η μέρα : Κυριακή Πάσχα: Πασχαλινό γεύμα

Πρωινό και ελεύθερος χρόνος για να ψήσουμε τον οβελία, με ουζάκι και μεζεδάκι. Ακολουθεί Πασχαλινό γεύμα συνοδεία τοπικής ορχήστρας (για όσους διαμένουν στο Dolphin Bay). Απόγευμα και βράδυ ελεύθερο.

4η μέρα : Δευτέρα Πάσχα:Σύρος - Πειραιάς

Μετά το πρωινό αναχώρηση από το ξενοδοχείο και μεταφορά στο λιμάνι. Επιβίβαση στο πλοίο, απόπλους.

Γύρος Νησιού

Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/04/2017

οργανωμένο πακέτο 4 ημερών

Τιμή Πακέτου

Η τιμή είναι κατ' άτομο
Από 275 ευρώ

Πληροφορίες Πακέτου

Τιμές & Παροχές

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΠΛΟΙΟ, ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ + ΠΟΤΑ ΗΜΕΡΕΣ  ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ  2ΚΛΙΝΟ  3ο ΑΤΟΜΟ  1ΚΛΙΝΟ  1ο ΠΑΙΔΙ 4-12
14/4 4 DOLPHIN BAY 4* 275 € 235 € 355 € 125 €

Επιβάρυνση για Superior δωμάτιο με θέα θάλασσα 10 € τη βραδιά

ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΜΕ ΠΛΟΙΟ, ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ + ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΔΕΙΠΝΟ + ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΓΕΥΜΑ

ΗΜΕΡΕΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

2ΚΛΙΝΟ

3ο ΑΤΟΜΟ

1ΚΛΙΝΟ

14/4

4

HERMES HOTEL 3*

315 €

265 €

415 €

 • Αέροπορικά εισιτήρια ΑΘΗΝΑ-ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ-ΑΘΗΝΑ
 • Φόροι Αεροδρομίων και 1 αποσκευή έως 15 kgr ανά άτομο
 • Μεταφορά από / προς το αεροδρόμιο της Σαντορίνης
 • 3  διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο της επιλογής σας
 • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ
 • Έμπειρος αρχηγός συνοδός του γραφείου μας
 • ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • ΦΠΑ
 • Μεταφορά στον Πύργο Μ.Παρασκευή Βράδυ,   €. 10
 • Απογευματινή επίσκεψη στην Οία,                       €. 14
 • Εκδρομή Μ. Σαββάτου,                                          €. 18
 • Κρουαζίερα στην Παλαιά και Νέα Καμμένη ,      €. 25
 • Δυνατότητα ενοικίασης ΙΧ 1000 cc

  παράδοση-παραλαβή στο αεροδρόμιο                 €. 110

Τηλεφωνήστε μας!

+30 22210 21474

Dio Travel Services

Western Union - Money Transfer

eot-logo2

Εγγραφείτε και ταξιδέψτε!

LIKE our social travel

© Copyright 2016 by Dio Travel Services - Created by CUBE