Dio Travel Services

Τρίκαλα - Μύλος Ξωτικών 5 ημέρες Οδικώς

Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον « Μύλο των Ξωτικών». Τα παλιά φουγάρα πήραν μπροστά και από τότε δουλεύουν ασταμάτητα, με μοναδικό σκοπό να προσφέρουν χαρά σε μικρούς και μεγάλους. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών… Μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε μια άλλη εποχή! Πώς είναι άραγε οι πειρατές… Είναι όλοι άγριοι και τρομακτικοί, ή μήπως κάποιοι είναι φιλικοί και ευχάριστοι; Ταξιδεύουν μήνες και είναι πολύ κουρασμένοι, πέρασαν από πολλά λιμάνια, με τρικυμία και πολλές δυσκολίες, παρέα με παπαγάλους και μαϊμούδες, για να προλάβουν στις 26 του Νοέμβρη να βρίσκονται στα Τρίκαλα. Τα ξωτικά όμως το έμαθαν, προετοιμάζονται και κρύβουν καλά τον θησαυρό του Άη Βασίλη. Θα καταφέρουν άραγε οι πειρατές να τον βρουν; Πηδήξτε λοιπόν στο κατάστρωμα και το ταξίδι αρχίζει! Ρεσάλτο στην πρωτεύουσα των Χριστουγεννων!

Πρόγραμμα Ταξιδιού

1η μέρα: Αθήνα - Τρίκαλα

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για τη παραμυθένια πόλη των Τρικάλων.Μέσω ενδιάμεσων απαραιτήτων στάσεων θα φτάσουμε στο προορισμό μας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας Achillion και ελεύθερος χρόνος για τη πρώτη γνωριμία με τη άκρος Χριστουγεννιάτικη πόλη της Θεσσαλίας. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Ελάτη - Περτούλι - Νεραιδοχώρι

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για τα ορεινά και γραφικά χωριά των Τρικάλων. Η πρώτη μας επίσκεψη θα είναι στην Ελάτη. Η Ελάτη πιθανολογείται ότι ιδρύθηκε μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως. Οι πρώτοι συνοικισμοί του χωριού ήταν πιο χαμηλά, προς το ποτάμι, και εκεί υπήρχε από τον 19ο αιώνα η εκκλησία-μοναστήρι Κοίμησης της Παναγίας Θεοτόκου. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουμε το δρόμο που διασχίζει την Ελάτη και μετά ανηφορίζουμε προς τις ελατοσκέπαστες πλαγιές του Κόζιακα (1.900μ.). Θα διασχίσουμε το πανεπιστημιακό δάσος Περτουλίου, που έχει παραχωρηθεί για λόγους εκπαιδευτικούς, έρευνας και πρότυπης δασικής εκμετάλλευσης στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Οδηγούμαστε σε ένα εκπληκτικό αλπικό τοπίο, στα λιβάδια του Περτουλίου σε ύψος 1.180μ για να επισκεφθούμε το αρχοντοχώρι Περτούλι, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για γεύμα και περπάτημα στη γεμάτη έλατα τοποθεσία του βουνού Φούρκα της Πίνδου. Κατόπιν, μπορούμε να επισκεφθούμε το Νεραϊδοχώρι με το όμορφο τοπίο και τα θαυμάσια μνημεία, όπως την Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο με ζωντανή μουσική στο ξενοδοχείο Aeton Melathron. Διανυκτέρευση

3η μέρα : Τρίκαλα

Χρόνια Πολλά !!! Δυνατότητα παρακολούθησης της θείας λειτουργίας στη Μητρόπολη Αγ Νικολάου ( 500μ από το ξενοδοχείο μας )  Μετά το πρωινό περίπου στις 11   θα επισκεφτούμε την παλαιά πόλη των Τρικάλων, περιηγούμενοι στο κάστρο της και τις περίφημες διατηρητέες συνοικίες Βαρούσι και Μανάβικα, όπου και θα υπάρξει ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό. Έπειτα, θα επισκεφτούμε το Μουσείο Μουσικής Ιστορίας (Κέντρο ελληνικής Μουσικής Τρικαλινών Δημιουργών), το οποίο στεγάζει χειρόγραφα, παρτιτούρες και διάφορα προσωπικά αντικείμενα των σπουδαίων Τρικαλινών Δημιουργών Δ. Μητροπάνου, Β. Τσιτσάνη, Κώστα Βίρβου, Απόστολου Καλδάρα κ.α. Από εκεί θα περιηγηθούμε στην οδό Ασκληπειού, το φημισμένο πεζόδρομο των Τρικάλων. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.

4η μέρα:Τρίκαλα - Μοναστήρι Αγ Θεοδώρων - Μετέωρα - Αθήνα

Μετά το πρωινό θα  συνεχίζοντας την περιδιάβαση σε τόπους που αναβλύζουν ιστορία, σε τόπους που τα έργα των χειρών και του πνεύματος ανθρώπων δημιούργησαν και άφησαν πίσω σπάνια αρχιτεκτονήματα και έργα πνευματικής τελειότητας, η σημερινή μας επίσκεψη περιλαμβάνει την Μονή των Αγίων Θεοδώρων που «κάθεται»,πάνω σε βράχο στον λόφο ψηλά στο ύψωμα του ομώνυμου οικισμού της Βασιλικής. Δεν θα μπορούσε να παραλείψουμε από το πρόγραμμα μας τα  Μετέωρα , ένα από τα πιο εντυπωσιακά γεωλογικά φαινόμενα του κόσμου. Πρόκειται για γιγάντιους επιβλητικούς βράχους που φτάνουν τα 400 μέτρα ύψος. Η δημιουργία του τοπίου, αν και έχει απασχολήσει πολλούς Έλληνες και ξένους γεωλόγους, δεν έχει ακόμη ερμηνευθεί και ούτε υπάρχει κάποια παράδοση ή κάποιος αρχαίος μύθος που να αναφέρεται στην περιοχή. Σύμφωνα με μία άλλη θεωρία, και συγκεκριμένα αυτή του Γερμανού γεωλόγου Φίλιπσον, η δημιουργία των τεράστιων αυτών ογκόλιθων οφείλεται σ΄ ένα δελτοειδή κώνο από ποταμίσιους ογκόλιθους και ασβεστολιθικά πετρώματα που για εκατομμύρια χρόνια χύνονταν σε θαλάσσια έκταση που κάλυπτε τότε τη Θεσσαλία. Θα ξεναγηθούμε σε  δύο από τις σημαντικότερες μονές, την ιερά μονή του Αγ. Στεφάνου και την ιερά μονή του Οσίου Βαρλαάμ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Τρίκαλα - Λίμνη Πλαστήρα - Αθήνα

Μετά το πρωινό  και αφού τακτοποιήσουμε τις αποσκευές μας στο λεωφορείο  αναχωρούμε για την περίφημη Λίμνη Πλαστήρα. Θα ξεκινήσουμε το γύρο παίρνοντας την νότια πλευρά της Λίμνης όπου θα διασχίσουμε το Φράγμα. Μια εκπληκτική ιδέα του Ν. Πλαστήρα που  υλοποιήθηκε την δεκαετία του ’50. Γεμάτοι όμορφες εμπειρίες και εικόνες θα πάρουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

ΤΡΙΚΑΛΑ - ΜΥΛΟΣ ΞΩΤΙΚΩΝ

Αναχωρήσεις 23/12/2016 ΚΑΙ 24/12/2016

οργανωμένο πακέτο 5 ημερών

Σημείωση: Η σειρά των επισκέψεων ενδέχεται να διαφοροποιηθεί. αλλα να γίνει κανονικά

Τιμή Πακέτου

Η τιμή είναι κατ' άτομο
Από 80 ευρώ

Πληροφορίες Πακέτου

 

23/12-27/12  ΤΙΜΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ κατά άτομο
2/κλινο 3ο άτομο 1ο παιδί  έως 6 ετών Παιδί 6 έως 12 ετών
5ημερες/4 νυχτες 265€ 195€ 115€ 135 €

 

Πρωινό +ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική  στο Aeton Melathron

23-27/12 -27/12    ΤΙΜΗ  ΚΑΤ ‘ ΑΤΟΜΟ  ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΩΝ πακέτων (ΜΕ ΙΧ)
2/κλινο 3ο άτομο 1ο παιδί  έως 6 ετών Παιδί 7 έως 12 ετών
4ημερες/3 νυχτες 165 € 110€ ΔΩΡΑΝ 35€

 

Πρωινό ( προαιρετικό ρεβεγιόν 30 € ενήλικας 20 € για παιδία έως 12 ετών στο ξενοδοχείο Aeton Melathron με ζωντανή μουσική )

24-27/12   ΤΙΜΗ  ΚΑΤ ‘ ΑΤΟΜΟ  ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΩΝ πακέτων (ΜΕ ΙΧ)
2/κλινο 3ο άτομο 1ο παιδί  έως 6 ετών Παιδί 7 έως 12 ετών
4ημερες/3 νυχτες 140 € 95 € ΔΩΡΕΑΝ 30€

 

Πρωινό ( προαιρετικό ρεβεγιόν 30 € ενήλικας 20 € για παιδία έως 12 ετών στο ξενοδοχείο Aeton Melathron με ζωντανή μουσική )

24-27/12    ΤΙΜΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ κατά άτομο
2/κλινο 3ο άτομο 1ο παιδί  έως 6 ετών Παιδί 7 έως 12 ετών
4ημερες/3 νυχτες 220 € 165€ 90 € 140 €

 

Πρωινό +ρεβεγιόν με ζωντανή μουσική  στο Aeton Melathron

ΤΙΜΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ κατά άτομο
06-08/01/17 2/κλινο 3ο άτομο 1ο παιδί  έως 12 ετών Παιδί 7 έως 12 ετών
3ημερες/2 νυχτες 140 € 105 € 65 € 90 €

 

Πρωινό

ΤΙΜΗ  ΚΑΤ ‘ ΑΤΟΜΟ  ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΩΝ πακέτων (ΜΕ ΙΧ)
2/κλινο 3ο άτομο 1ο παιδί  έως 12 ετών Παιδί 7 έως 12 ετών
3ημερες/2 νυχτες 80€ 60 € ΔΩΡΕΑΝ 50 €

 

Πρωινό

ΤΙΜΗ  ΚΑΤ ‘ ΑΤΟΜΟ  ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΩΝ πακέτων (ΜΕ ΙΧ)
2/κλινο 3ο άτομο 1ο παιδί  έως 12 ετών Παιδί 7 έως 12 ετών
4ημερες/3 νυχτες 115 € 80 € ΔΩΡΕΑΝ 65 €

 

Πρωινό

  • Μετακινήσεις με πολυτελή υπερυψωμένα πούλμαν του γραφείου μας.
  • Διανυκτερεύσεις στο Αchileion Hotel στα Τρίκαλα
  • Διατροφή όπως αναφέρεται στον τιμοκατάλογο.
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
  • Έμπειρο Αρχηγό – Συνοδό του γραφείου μας
  • Φ.Π.Α.
  • Ασφαλιστική κάλυψη αστικής /επαγγελματικής ευθύνης.

Τηλεφωνήστε μας!

+30 22210 21474

Dio Travel Services

Western Union - Money Transfer

eot-logo2

Εγγραφείτε και ταξιδέψτε!

LIKE our social travel

© Copyright 2016 by Dio Travel Services - Created by CUBE